21. listopadu 2020 • 20:05

Pardubické rošády od roku 2015. Král se vrací, nejúspěšnější byl Holaň

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
  • Pardubice povede od roku 2015 už desátý trenér. Kdo v Dynamu v té době působil a jak si vedl?Pardubice povede od roku 2015 už desátý trenér. Kdo v Dynamu v té době působil a jak si vedl?FOTO: Koláž iSport.cz

    Pardubice jsou místo, kde trenéři ve funkci moc dlouho nepřežívají. Od sezony 2015/2016 se zde vystřídalo devět trenérů, Richard Král je desátou změnou, ale už se zde objeví podruhé. Průměrná doba na lavičce? Lehce přes sedm měsíců. Vymyká se pouze Miloš Holaň, jako jediný zůstal déle než rok. Nabízíme vám úspěšnost vyhraných zápasů v základní části od éry Miloše Říhy mladšího, kdy se v klubu začalo mluvit o dlouhodobých vizích a koncepcích. Nejlepší byl Miloš Holaň, nejhorší Ladislav Lubina. Průměr na lavičce? 30 utkání základní části a konec.

  • Miloš Říha ml. (5 měsíců)

    v klubu: květen 2015 - říjen 2015
    úspěšnost vyhraných zápasů v základní části: 33 %
    počet zápasů v základní části: 9

    Pardubice se chlubily, jak dají tým mladému trenérovi, že věří koncepci a práci na dlouhé roky. Úplně to nebyla pravda. Na začátku sezony tým prohrál několik zápasů v posledních sekundách. Říhu a s ním i generálního manažera Šebka majitel Roman Šmidberský odstranil nakonec po výhře nad Litvínovem.

    Bývalý trenér  hokejových Pardubic Miloš Říha mladší Bývalý trenér hokejových Pardubic Miloš Říha mladšíFoto Michal Beránek Sport

  • Richard Král (3 měsíce)

    v klubu: říjen 2015 – leden 2016
    úspěšnost vyhraných zápasů v základní části: 36 %
    počet zápasů v základní části: 28

    Do fuknce šéfa klubu nastoupil Pavel Rohlík. Představil další vizi, která nevypadala na oko zle. Znovu k týmu půjdou mladí trenéři, tentokrát Richard Král a Marek Zadina. Ale tým se nepodařilo zvednout. Král tak postupně vyklízel místo, když nastoupil do role hlavního kouče Peter Draisaitl, až se vytratil úplně a časem se vrátil k mládeži.

    Richard Král vedl Pardubice jako hlavní kouč tři měsíce Richard Král vedl Pardubice jako hlavní kouč tři měsíceFoto Jaroslav Legner / Sport

  • Peter Draisaitl (8 měsíců)

    v klubu: leden 2016 – září 2016
    úspěšnost vyhraných zápasů v základní části: 25 %
    počet zápasů v základní části: 20

    Když nastoupil, skvěle mluvil. Rázně a tvrdě. Ale měli jste pocit, že motivačními projevy u něj taky všechno končilo. Tým se na ledě nikam neposouval. V létě si nadiktoval hráče, jaké chce, ani dál to pak nefungovalo. Skončil po porážce v derby s Hradcem 2:8 a na lavičku nastoupil generální manažer.

    Trenér Peter Draisaitl to má v Pardubicích nahnuté Trenér Peter Draisaitl to má v Pardubicích nahnutéFoto Michal Beránek (Sport)

  • Pavel Rohlík (4 měsíce)

    v klubu: září 2016 – leden 2017
    úspěšnost vyhraných zápasů v základní části: 35 %
    počet zápasů v základní části: 34

    Jako generální manažer se sám nominoval do funkce trenéra. Dočasně by tenhle systém možná fungovat mohl, týden, dva. Ale nakonec mu hodně funkcí přerostlo přes hlavu, všechno se bortilo, Pardubice mířily do baráže a k novému majiteli, městu. To ho pak odvolalo ze všech funkcí.

    Pavel Rohlík na lavičce Pardubic Pavel Rohlík na lavičce PardubicFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Miloš Holaň (1 rok a 9 měsíců)

    v klubu: leden 2017 – říjen 2018
    úspěšnost vyhraných zápasů v základní části: 42 %
    počet zápasů v základní části: 78

    Pod ním se uhrál nejlepší výsledek za poslední dobu. Pardubice udržely šesté místo, hrály čtvrtfinále. Skončil, protože vedení dalo na hlas kabiny. Miloš Holaň byl motivátor, tvrdý trenér, který se s nikým nemazal, když chtěl někoho natřít, udělal to. Některým hráčům to vadilo. Dušan Salfický tehdy tenhle hlas poslechl.

    Miloš Holaň na lavičce Pardubic Miloš Holaň na lavičce PardubicFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Břetislav Kopřiva (2 měsíce)

    v klubu: říjen 2018 – prosinec 2018
    úspěšnost vyhraných zápasů v základní části: 22 %
    počet zápasů v základní části: 11

    Krok vedle. Po bouřlivém Miloši Holaňovi přišel klidný trenér, vyhrál první zápas. Jenže tehdy to byla špatná nouzová varianta. Břetislav Kopřiva mohl být poradce, konzultant, asistent, ale hlavní trenér ne. Hra se pod ním hroutila. Velká chyba Dušana Salfického, že ho tehdy držel na sílu v křesle.

    Bývalý trenér Pardubice Břetislav Kopřiva Bývalý trenér Pardubice Břetislav KopřivaFoto Barbora Reichová / Sport

  • Ladislav Lubina (10 měsíců)

    v klubu: prosinec 2018 - říjen 2019
    úspěšnost vyhraných zápasů v základní části: 14 %
    počet zápasů v základní části: 35

    Od jeho nástupu se postupně odpálil konec základní části a tým chystal na baráž. Povedla se, Pardubice se zachránily. Ale už tam se rozhořel spor mezi trenérem a Tomášem Rolinkem. Všechno pak gradovalo v další sezoně. Kouč s prudkou povahou nakonec narazil. Vypadalo to, že tým na něj vůbec nereaguje.

    Hokejový trenér Ladislav Lubina při pardubickém angažmá Hokejový trenér Ladislav Lubina při pardubickém angažmáFoto Blesk/ Martin Sekanina

  • Radek Bělohlav (2 měsíce)

    v klubu: říjen 2019 – prosinec 2019
    úspěšnost vyhraných zápasů v základní části: 37 %
    počet zápasů v základní části: 19

    Bizarní je, že skončil po víkendu snů. Pardubice porazily doma Kometu a Spartu, odehrály dva parádní zápasy. A stejně se trenér pakoval. Faktem je, že do té doby Pardubice počítaly hlavně porážky, hlavním trenérem se stal hlavně proto, že klub vyhodil Lubinu a náhradu nevymyslel. Povýšil asistenta.

    Radek Bělohlav na lavičce Pardubic Radek Bělohlav na lavičce PardubicFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Milan Razým (11 měsíců)

    v klubu: prosinec 2019-listopad 2020
    úspěšnost vyhraných zápasů v základní části: 36 %
    počet zápasů v základní části: 36

    S jeho příchodem se výrazně zklidnila atmosféra v klubu. Fans byli alergičtí především na duo Bělohlav+Janecký. Milan Razým vládl týmu, který smazal obří manko na konci poslední základní části a senzačně se zachránil. Jako záchranář uspěl. V klidovém režimu hrál ale jeho tým daleko hůř.

    Milan Razým strávil na lavičce Pardubice 11 měsíců Milan Razým strávil na lavičce Pardubice 11 měsícůFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud