Pavel Ryšavý
15. září 2021 • 04:40

Co ukázala Sparta na úvod: Švéďáček, jistá dvojka i buldozer Buchtele

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Sparta byla do úterý jako jediná bez zápasu. V Pardubicích jí začala sezona a ukázala velkou sílu. Vyhrála 5:2, když první útok bodově zabral jen při akci, která končila gólem do prázdné branky. Jinak trefy Michala Řepíka nebo Vladimíra Sobotky potřeba nebyly. Co Sparta při premiéře ukázala? Třeba, že Švédáček bude dobrý, navíc se vytáhla i gólmanská dvojka Neužil.

  • Jistý Salákův zástup

    Jedničkou je Alexander Salák, jeho pozice je stabilní, brána patří jemu. Ale když se stane, že se musí Sparta obejít bez něj? Jakub Neužil premiéru svého týmu v sezoně zvládl s přehledem. Když puky vyrážel, tak daleko od sebe, nedělal si problémy. Sparta se nemusí klepat, pokud Salák chybí. Když pardubický kouč Richard Král říkal, že ve druhé třetině měl jeho tým docela dost dobrých šancí, a jen trefoval gólmana, tak nebyl úplně přesný. Netrefoval, Neužil toho spíš dost pochytal, nepřipsal si nějakou výhru s klikou, zasloužil se o ni.

  • Silná řada č. 2

    Postavit druhou lajnu ze tří nových útočníků? To se Josefu Jandačovi moc povedlo. Baví, když slyšíte, jak Filip Chlapík mluví o Eriku Thorellovi jako o „Švéďáčkovi“. Baví, když se díváte na jejich akce, do kterých se zapojí ještě David Kaše. Tohle trio je rychlé, dovede kombinovat v  tempu. Navíc tam vidíte benefity typu skvělé Chlapíkovy střely, Kašeho všestrannost, Thorellův přehled. Sem tam ještě trio se Švéďáčkem situaci přehraje, ale potenciál v něm je velký.

  • Seznamte se, tady Mikliš

    Když Sparta někoho potřebuje, tak ho koupí. Kádr umí nadupat hvězdami, ale občas vyskočí i někdo mimo skupinu „eso na první dobrou“. V Pardubicích chyběl Milan Jurčina. Nejvytěžovanější bek? Ondřej Mikliš, odehrál 23 minut. Prošel si sparťanskou mládeží, v letech 2010-2016 poznal, jak těžké bude se procpat do áčka. Pak si zahrál za Benátky, Prostějov, Kladno v 1. lize, za Znojmo v EBEL. Už v minulé sezoně nakoukl zase do Sparty, teď sem patří na plný úvazek. Dobře bruslí, špatně se obchází.

  • Lepší Buchtele v hrsti než v Plzni

    Když vynecháte pár přestávek v KHL, Jan Buchtele ve Spartě válčí už osm sezon. Teď byl jednou nohou v Plzni, nebo spíš oběma. Klub se na poslední chvíli rozhodl, že ho nepustí. Dobře udělal. Teď vypadá, že je zdravý a dokonale může prodávat svoji mohutnou figuru, hrát silový hokej. Chvíli se na něj zaměřte, všechno a všechny před sebou hrne jako buldozer. Jeho svaly se Spartě budou hodit, když bude mít dál na druhém křídle Miroslava Formana, můžete to být jeden z nejnepříjemnějších třetích útoků v extralize.

  • Sebedůvěra

    Dva zápasy se Spartě škrtly. První test? Hned do Pardubic, kterým vyšel start sezony jak už dlouho ne, dobře posílily. Tohle byl velký test jejich schopností. Dopadl výborně. I když Robert Říčka srovnal na 2:2 a pak hrála oslabení, nezbláznila se. Klid dodali zkušení borci, třeba Michal Řepík s přehledem zvládl hru v početní nevýhodě, s Michalem Moravčíkem tady ukázali několik dobrých momentů a Sparta pak zápas díky Davidu Vitouchovi rozhodla. Cítili jste, jak o sobě tým nepochybuje, nenechal si zápas utéct.

    Pardubice - Sparta: Vitouch namířil Pražany za výhrou, 2:3
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud