Miroslav Horák
25. dubna 2023 • 14:00

O Percyho se pere extraliga i Evropa, ke komu má v Česku nejblíže?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V české extralize si rychle udělal velmi dobré jméno a vybudoval pozici, že se může probírat zajímavými nabídkami. Obránce Stuart Percy zaujal klubové náhončí ofenzivními dovednostmi v Českých Budějovicích, kde po příchodu z Finska strávil dvě uplynulé sezony. Během nich si v 84 utkáních připsal 45 bodů (16+29), což by mimochodem brala valná část útočníků Motoru… Na jihu Čech takovou rybu dlouho neulovili, ale musí se jí vzdát, neboť kontrakt je u konce a konkurence zasvištěla lasem, kterému se těžko odolává. Kde Kanaďan zakotví?



Nehledě na to, že v posledním ročníku stihl odehrát kvůli zlomené ruce z 1. kola jen poloviční porci zápasů, jeho jméno se ocitlo snad ve všech zápisnících skautů, kteří do Budějovic v sezoně dorazili.

Po prosincovém návratu do sestavy Percy šestkrát v řadě bodoval a nakonec během 26 utkání zaevidoval 22 bodů (7+15). Velké věci ukazoval zejména při přesilovce, odkud si na modré dokáže najít dobrou palebnou pozici a přesně zamířit anebo najít finální nahrávkou lépe postaveného parťáka.

Takoví hráči jsou v extralize prakticky k nezaplacení a mají slušnou šanci odejít i do některých ze západních soutěží.

Spekulovalo se o velkém zájmu Komety, ale nakonec by se podle informací iSport.cz mohli smát ve Vítkovicích. V Ostravě učinili se zámořskými hráči velmi dobré pořízení, brzy 30letý rodák z ontarijského Oakvillu by mohl rozšířit schopnou enklávu kolem ranaře Petera Muellera.

Možností je však pořád více, směrem do Evropy určitě. U zahraničních hráčů to bývá tak, že i přes ujednanou dohodu v některém z extraligových klubů mají po určitou dobu otevřená vrátka pro případ venkovní nabídky.

A Stuart Percy je rozhodně v pozici, že si může počkat a vybírat.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud