Květoslav Šimek
12. června 2023 • 12:40

Krpálek zvládl závod, pak si rýpl do Ocelářů: Hokejisté běhat nemusí?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Judista Lukáš Krpálek (32), dvojnásobný olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa v polotěžké i těžké váze, si znovu zaběhl Těšínskou osmičku. Charitativní závod Nadace Agel pro podporu handicapovaných a těžce nemocných dětí - patnáctileté Karolíny a třináctiletého Patrika, zvládl za necelých 43 minut. Pro srovnání, vítězný Marek Kršica měl čas 29:48 minut. Krpálkovi v cíli tleskali i třinečtí Oceláři.



„Lukáš si do nás trošku rýpnul, že nemusíme běžet, ale jsme teď v letní přípravě a máme svůj program,“ pousmál se kapitán čtyřnásobných šampionů Petr Vrána. „Jsem rád, že takové akce můžeme podpořit alespoň takto. Musím uznat, že Lukáš se s během popasoval skvěle. Jestli vyhrajeme titul i příští rok, asi už běžet budeme muset.“

Závod se sice jmenuje Těšínská osmička, ale v reálu je dlouhý takřka devět kilometrů. A mohutný Krpálek, který běžel i před rokem, se v konkurenci 432 běžců neztratil. Skončil na 110. místě, čas měl velmi slušný, byť mu o výsledek až tak nešlo.

„Možná na to nevypadám a nejsem tak rychlý jako atleti, ale běhal jsem odmala hodně a rád,“ komentoval Krpálek. „Škola mě i posílala na různé běžecké závody. Kvůli bolavým zádům jsem sice musel běh asi v šestnácti omezit a nahradit ho kolem, ale vždy mě bavil.“

Jihlavský rodák se kromě „hecování“ třineckých hokejistů, které na akci kromě Petra Vrány reprezentovali Oskar Haas a Michal Ramík, nijak netají tím, že by si s nimi časem třeba i trénink na bruslích vyzkoušel. Proč ne? Například sportovní ředitel klubu Jan Peterek se judu v minulosti věnoval a všichni judisté mají (nejen) jeho velký respekt a obdiv.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud