Michal Koštuřík
8. září 2023 • 11:20

Kometa má nové lídry. Marcinko je druhý Čermák. A Mosesi, ty pal!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fakt už je to pět let, co Kometa vyhrála titul. Na další medaili čeká Zábranského „rodina“ dlouho, poslední sezony přinášely primárně trpké zážitky. Bude to teď konečně jinak? Další ostrý řez do kádru přivál do kabiny dvě osobnosti s rozdílovým potenciálem – amerického střelce Steva Mosese a slovenského zlobra (jen na ledě) Tomáše Marcinka. Ten se má stát novým Leošem Čermákem.



V civilu příjemný, usměvavý společník. Na ledě provokatér, drsňák a navrch gólový útočník. Takhle se Tomáš Marcinko profiloval šest sezon v dresu třineckých Ocelářů. Nyní ho má ve svých službách Kometa a trenéři jsou šťastní. Jeho příchod může být stěžejní ingrediencí, která týmu chyběla. „Od prvních vteřin, kdy otevřel dveře kabiny, bylo znát, že přišel profík,“ poukázal hlavní kouč Patrik Martinec na přínos čtyřnásobného extraligového šampiona.

Hromotluk Marcinko se v pětatřiceti letech těžko zlepší v bruslení či obratnosti, nenasází přes třicet gólů. Ovšem Brnu bude stačit, když si udrží svou stabilní výkonnost. V tom případě bude nesmírně platný na obou stranách kluziště. A nejen tam. Útočníkovo angažmá na jihu Moravy má větší přesah. „Jeden hráč těžko změní tvář týmu na ledě, ale on bude měnit Kometu zevnitř. Kluci vidí, co obnáší profesionální sport a proč vyhrál s Třincem čtyři tituly,“ ocenil posilu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud