23. října 2023 • 14:45

Hráči týdne v extralize: Vládli útočníci, znovu řádil Radil. A kdo další?

Autor: Adam Papoušek, inf
Vstoupit do diskuse
0
  • Lukáš Radil má v extralize za sebou další úspěšný týden, díky kterému se už podruhé dostal mezi hráče týdne iSport.czLukáš Radil má v extralize za sebou další úspěšný týden, díky kterému se už podruhé dostal mezi hráče týdne iSport.czFOTO: koláž iSport.cz

    Poprvé v nynějším ročníku se stalo, aby se do výběru hráčů týdne iSport.cz a deníku Sport dostali pouze útočníci. Nepřekvapí, že jedním z nich je Lukáš Radil. Ve dvou utkáních nasbíral hned šest bodů. Výrazně pomohl Pardubicím k zisku třech bodů po výhře nad Třincem a prohře v Českých Budějovicích. Obě utkání byla rozhodnuta až v prodloužení. V článku se podívejte, která dvojice doplňuje tahouna Dynama.

  • Adrián Holešinský (Plzeň)

    Plzeň má za sebou vynikající týden. Z šesti možných bodů získala hned pět. Výrazně se na tom podílel slovenský útočník, který ukázal, že by se západočeský celek nemusel celou sezonu spoléhat pouze na beka Petra Zámorského. Minimálně co se produktivity týče. V pátečním utkání proti Hradci Králové zapsal Holešinský gól a primární asistenci. Branka to byla nakonec vítězná. V neděli zazářil ještě více. V Liberci nasbíral tři body (2+1) a proměnil i samostatný nájezd. Nová spolupráce s Mertlem a Söderlundem zatím klape na výbornou!

  • Steve Moses (Kometa Brno)

    Americký kanón konečně začíná ukazovat, proč Kometě v létě podepsal. Po pomalejším startu do sezony se zařadil mezi klíčové hráče Brna. V posledním týdnu vstřelil čtyři branky. Nejprve hattrickem zajistil týmu kouče Jaroslava Modrého tři body proti Liberci, poté v nedělním duelu s Třincem přidal další branku a pomohl Kometě k zisku jednoho bodu. Za uplynulých sedm dní byl třetím nejaktivnějším hráčem se 17 střeleckými pokusy. Nutno ale brát v potaz, že první Filippi (21) zasáhl do třech utkání. V probíhajícím ročníku zatím vstřelil sedm gólů. Lepší jsou pouze Radil (11) a Okuliar (10).

  • Lukáš Radil (Pardubice)

    Do minulého týdne platilo, že pouze Stuart Percy se do našeho výběru hráčů týdne dostal alespoň dvakrát. Nyní se k obránci Vítkovic přidává Lukáš Radil. Dynamo se zkušeným útočníkem na ledě při hře v plném počtu hráčů sice nedominovalo, ale šest bodů nelze přehlédnout. Ve šlágru s Třincem režíroval výhru Pardubic čtyřmi body (1+3), proti Motoru přidal další dva (1+1). Vyšvihl se zpět na čelo extraligové produktivity, když ve 13 utkáních zaznamenal už 19 bodů. Bylo by překvapením, kdyby chyběl v nominaci na blížící se Euro Hockey Tour.

  • Co znamená „Vliv na spoluhráče“?

    S hráčem X na ledě si tým vytvořil osm gólových šancí a čtyři šance dovolil soupeři. Jakmile ovšem hráč X na ledě nebyl, jeho spoluhráči si vytvořili už jen dvě gólové šance a pět jich dovolili soupeři. V tomto případě měl hráč X pozitivní vliv, protože spoluhráči s ním vykázali lepší hodnoty než bez něj. Počítáme pouze při hře v plném počtu hráčů.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud