4. prosince 2023 • 16:30

Hráči týdne v extralize: Gazda potvrdil, že patří mezi ligovou elitu

Autor: Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
0
  • Daniel Gazda prožil skvělý týden Daniel Gazda prožil skvělý týden FOTO: koláž iSport.cz

    Vydařený týden má za sebou brněnská Kometa. Odehrála dvě utkání, získala 6 bodů. Výrazně se na tom podílel obránce Daniel Gazda, který vstřelil další 4 branky a má na svém kontě už 11 gólů. Pokud v nastoleném trendu bude pokračovat po celý ročník, překročí hranici dvaceti branek. Ve výběru nejlepších hráčů týdne naleznete také útočníky Českých Budějovic a Olomouce.

  • Daniel Gazda (Kometa Brno)

    Od startu sezony předvádí výborné výkony, v modelu deníku Sport a webu iSport.cz patří mezi nejlepších pět obránců sezony. Svoji formu potvrdil i v uplynulých sedmi dnech. V úterním duelu na ledě Plzně zapsal dvě branky a pomohl k výhře 4:1. V neděli proti Bílým Tygrům přidal další dva góly, ke kterým navíc přidal jednu asistenci. Brno zvítězilo 6:1. Gazda nebyl u jediného inkasovaného gólu. S 10 střeleckými pokusy na zápas byl druhým nejaktivnějším hráčem týdne po Petru Zámorském. Dominance.

  • Milan Gulaš (České Budějovice)

    I ve 37 letech dokazuje, že věk je jen číslo. Milan Gulaš stále umí rozhodovat zápasy. Zazářil především v nedělním utkání proti Kladnu. Dvě branky vstřelil, u další si připsal primární asistenci. Společně s Brantem Harrisem byl klíčovým hráčem při vítězství 6:3. Svým výkonem Gulaš nezklamal ani v pátek na ledě Třince. Připsal si primární asistenci a Motor s ním na ledě byl ve hře pět proti pěti o něco dominantnější než Oceláři. Ani to ale nestačilo, Třinec zvítězil 3:2. Se 14 střeleckými pokusy a 8 střelami na branku byl Gulaš nejaktivnějším hráčem Motoru.

  • Jakub Navrátil (Olomouc)

    Povedený týden za sebou má Olomouc. Z 9 možných bodů získala 6. Se svými výkony může být spokojený především Jakub Navrátil, který nasbíral 5 bodů. V úterý na ledě Hradce Králové vstřelil dvě branky, ovšem prohře svého týmu nezabránil. Zbylé 3 body nasbíral Navrátil v neděli proti Mladé Boleslavi. Olomouc zvítězila 2:4. V uplynulém týdnu se mu podařilo desetkrát úspěšně proniknout do ofenzivního pásma a sedmkrát vystoupit z obranné zóny. V obou aspektech patřil k nejlepším v rámci moravského celku. Celkově byl na ledě u 6 vstřelených gólů a jen u 1 inkasovaného.

  • Vysvětlivky analytiky

    Co znamenají ‚Vstupy do ofenzivní zóny‘?

    Za úspěšně kontrolovaný vstup do útočného pásma se počítá, když se daný hráč do ofenzivního pásma dostane sám s pukem na hokejce, případně přihraje spoluhráči mezi střední červenou čarou a útočnou modrou, který následně puk do pásma zaveze. Aby vstup byl počítán jako úspěšný, musí mít tým puk na svých hokejkách minimálně dvě sekundy po vstupu do útočného pásma, případně být akce zakončena střelou.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud