Pavel Bárta
30. ledna 2024 • 11:30

McDavidův ochránce, bijec na hraně zákona. Co získá Sparta v Kassianovi?

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Sparta před uzávěrkou přestupů vynesla eso. Když se o komerční přestávce během utkání s Třincem začaly na kostce rychle střídat záběry střetů, bitek i gólů z NHL, diváci napřed moc nechápali. Pak muž v klubové mikině napochodoval do hlediště, pokynul divákům a bylo jasno. Zack Kassian se ukázal osobně a plná O2 Arena začala aplaudovat. Představení se vší parádou.



Ve Spartě podepsal 33letý Zack Kassian do konce sezony. Přišel útočník se zhruba sedmi stovkami zápasů v NHL na krku, který jezdil na křídle Connoru McDavidovi, taky posbíral 913 trestných minut a čtyřikrát byl suspendován. Nikdy nebyl označován za hvězdu. Ale málokdo se vyrovnal jeho nasazení a zápalu. S jeho příchodem Sparta chce víc kopat a bolet.

„Nečekejte Gretzkyho nebo McDavida. Je to tvrdý hoch, který měl respekt v celé NHL, umí si ho zjednat a udělá prostor ostatním. Na druhou stranu velice pozitivní a oblíbený kluk v kabině i u fanoušků. Na play off super nákup,“ řekl deníku Sport hokejový agent Jiří Poner, který zastupuje německou superstar Leona Draisaitla a prostředí Oilers i Kassiana samotného dobře zná.

„Když přišel, byl to tank, u něhož Oilers zjistili, že umí taky hrát hokej. Dravé křídlo, uměl být překvapivě hbitý a rychlý. Proto tu hrál celých sedm sezon z dvanácti, co byl v NHL, a dodnes se o něm mluví jako o bývalém hráči Edmontonu. V kabině ho měli rádi a diváci jakbysmet,“ odpověděl z kanadské Alberty novinář Peter Adler.

Bijce na hraně zákona jako Kassian v Kanadě milují. Už na juniorském mistrovství světa v Buffalu 2011 byl Kassian suspendován na dvě utkání za zákrok na českého obránce Petra Šenkeříka, jehož zasáhl ramenem do brady.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
10
Finále
Články odjinud


Články odjinud