Pavel Ryšavý
4. března 2024 • 19:35

Král Kaše vládl extralize. GM Vervy vysvětlil, jak ho získali. A co dál?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Litvínov se postavil kolem něj, z Ondřeje Kašeho se rychle stala hvězda extraligy. Podle deníku Sport a webu iSport.cz je nejužitečnějším hráčem. Nikdo jiný neměl na svoji partu tak výrazný vliv jako on. Nabízíme vám pohled do zákulisí, jak Verva výjimečného hráče vlastně získala a jak probíhala jednání. „V jedné věci mě hodně překvapil,“ říká generální manažer Pavel Hynek. Poznáte, jak velký respekt má Kaše v celé soutěži u ostatních hvězd. A co bude dál?



Ve dvaadvaceti letech mířil mezi hvězdy NHL. „Ondra má před sebou zářivou budoucnost,“ pustil se generální manažer Anaheimu Bob Murray do věštby v létě 2018. „Stal se z něj opravdu dobrý střelec, má skvělý pohyb a bude se dál zlepšovat, jak získá další zkušenosti,“ přidával boss klubu NHL.

Právě se svým hráčem uzavřel dohodu na tři roky za osm milionů dolarů. Měl to být tzv. bridge deal, slušné peníze na rozjezd a pak bude řeč o daleko větších sumách. Osm milionů klidně, ale na sezonu.

Po šesti letech se všechno otočilo jinam. Ondřej Kaše neválí v NHL, řádí v extralize. Nejvíc zabolí, když byste chtěli pátrat, co udělal špatně. Odpověď zní: nic, jen měl smůlu.

Od podzimu 2023 je hvězdou Litvínova a celé české soutěže. V základní části vynechal pouze čtyři zápasy, což působí jako zázrak. Takže vlastně zase štěstí? Pro Litvínov stoprocentně, pro hráče snad taky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud