21. ledna 2011 • 05:00

Zjištění Sportu: Třinci by měli sebrat body

Autor: spo, pab
Vstoupit do diskuse
48
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

KLÍČOVÝ DOKUMENT - Je větší chyba poslat nesprávné lejstro, nebo neposlat žádné? Zapeklitá otázka. V čerstvé kauze kolem třineckého hokejisty Martina Adamského došlo k velmi podobného selhání jako v registračním skandálu. Jen s tím rozdílem, že přestup byl posvěcen, zato nesprávně. Stanislav Šulc vinu stahuje na sebe, případně na Plzeň, odkud nesprávný dokument původně poslali. Ale Třinec, který poté dokument přeposlal na svaz, v tom taky lítá. Ani ten nepostupoval, jak velí řády. A zaslouží tedy trest!

 



Nejde totiž jen o odlišný název formuláře, ale o náležitosti, které obsahují. Klíčové je, že na Třincem poslaném dokumentu chybí podpisy zástupce slezského klubu a samotného hráče.

Podle zjištění deníku Sport správný formulář o přestupu hráče, řádně vyplněný a podepsaný kluby i hráčem, v Třinci nemají. Neobdržel ho ani ředitel extraligy Stanislav Šulc. Místo něj poskytli Oceláři řediteli soutěže mylně „Prohlášení o postoupení hráčské smlouvy“, které už předtím potvrdila Plzeň (viz níže druhá listina).

Velké téma o kauze Třinec čtěte v dnešním deníku Sport.

V tomto článku iSport.cz najdete jako první dokument (Sparty a Plzně v příchodu brankáře Přikryla), který měl Třinec na svaz poslat. Níže je chybný dokument Třince o příchodu Adamského, který celou kauzu odstartoval.

Svévolně prohozené dokumenty, prý prakticky totožného významu. První pohled klame, obě listiny jsou nezaměnitelné. Ať si ředitel extraligy, Stanislav Šulc, říká, co si říká. Na první listině je zřejmý podpis dvou klubů (Sparty a Plzně v případu Přikryla), na druhé jen jednoho (Plzně v případu Adamského). Podpis Třince naprosto zřejmě chybí a to je problém.

První listina (tuhle měl Třinec poslat)

Listina s datem 29. října 2010 je takzvané „Ohlášení přestupu“. Figurují na něm podpisy obou klubů i hráče. Bylo jádrem problému Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna. Tuto listinu kluby nedodaly řediteli APK a byly potrestány odpočtem bodů. Používá se ve chvíli, kdy mezi mužstvy přestupuje hráč bez smlouvy. Tento konkrétní dokument stvrzuje přestup Petra Přikryla ze Sparty do Plzně.

Ohlášení přestupu - tenhle formulář měl poslat Třinec, teď má problém a může přijít o všechny bodyFoto spo

Druhá listina (tuto listinu Třinec chybně poslal)

Listina s datem 6. září 2010 je takzvané „Prohlášení o postoupení Hráčské smlouvy“ a používá se v případě, že mezi kluby putuje hráč, kterému běží platný kontrakt. Jak je patrné, je na něm pouze jeden podpis, na tomto příkladě Plzeňský. A právě tuto listinu měl Třinec v případě Adamského odmítnout a požadovat po Plzni správný formulář „Ohlášení“, pak by bylo vše v pořádku.

Prohlášení ke smlouvě o postoupení hráčské smlouvy - tento formulář chybně poslal TřinecFoto spo

Co z toho plyne

K „Ohlášení přestupu“ Adamského z Plzně do Třince oficiálně nikdy nedošlo. Je to asi stejná varianta, jako kdyby Šulcovi ležel na stole první formulář jen s podpisem Sparty a chybějícím plzeňským a Přikrylovým. V tu chvíli by byl samozřejmě neplatný. Proto nemůže být zaměňován za „Prohlášení“. Pokud APK trestala odpočty Plzeň, Boleslav a Kladno, měla by stejným metrem vyměřit trest i Třinci. Což je vskutku nešťastné.

Třinci hrozí odečet bodů za údajné chybné zaregistrování Adamského
Třinci hrozí odečet bodů za údajné chybné zaregistrování Adamského

 

Vstoupit do diskuse
48


Články odjinud


Články odjinud