17. května 2011 • 14:58

European Trophy bude hrát sedm českých klubů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm klubů bude zastupovat český hokej v druhém ročníku turnaje European Trophy, který účastníkům slouží ke zpestření letní přípravy na sezonu. Vedle Sparty, která byla jediným českým zástupcem v loňském premiérovém ročníku, se nyní soutěže zúčastní i její pražský rival Slavia, Liberec, Brno, Plzeň, Pardubice a České Budějovice.



V soutěži bude hrát 24 týmů z šesti zemí, které jsou rozděleny do čtyř divizí. Dva nejlepší celky z každé skupiny postoupí do finálového turnaje.

Automatický nárok na účast ve finálovém klání, které se odehraje od 16. do 18. prosince vyřazovacím systémem play off, má jakožto pořadatel Salcburk. Každý z finalistů obdrží finanční prémii 20 tisíc eur.

"Bude to dobré prověření před ligou. Vítám to a budou to jediné přípravné zápasy, které chceme před startem extraligy hrát. Těch osm by mělo bohatě stačit. Máme tam za soupeře kromě jiných Spartu a Plzeň, i to bude zajímavé," řekl novinářům na dnešní tiskové konferenci kouč a generální manažer Slavie Vladimír Růžička.

Zápasy odehrají slávisté v Edenu. "Na přípravu chodilo obvykle okolo 800 lidí, tak věřím, že na tyto soupeře jich přijde ještě víc," poznamenal Růžička.

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud