20. července 2011 • 05:00

Máte smůlu! O Hlinku s Hlaváčem Sparta nestojí

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem se pořádně spálili. Jan Hlaváč s Jaroslavem Hlinkou měli Spartě pomoci k hladkému vstupu do extraligy a z předních příček tabulky se rozloučit před svou švédskou misí. Nakonec bylo všechno jinak. Dostavilo se trápení se vším všudy.



Hlaváč měl v devíti zápasech tři asistence, Hlinka gól a čtyři přihrávky. Oba se z kabiny Pražanů pakovali ještě před plánovaným koncem hostování. Tehdejší trenér Miloš Holaň tím chtěl svůj tým nabudit, odrazit ho ode dna tabulky.

„Od té doby se mi nikdo ani neozval. Tak jsem Spartu vůbec neřešil,“ říká teď Hlaváč. Raději než mateřské mužstvo posílí Kladno, jeho parťák zakotvil v Plzni. V Holešovicích se o tom nemluví.

Jan Hlaváč je zklamaný, že nedokázal Spartě pomoci: Takovou bídu jsem nezažil, říkáFoto Pavel Mazáč (Sport)
„Všechny hráčské operace jsou v kompetenci sportovního manažera a trenéra Josefa Jandače, a ten je momentálně v Turecku,“ řekl k tomu Petr Bříza, předseda představenstva klubu.

Kouče se zastihnout nepodařilo, přesto je jeho vize jasná. Po tragickém ročníku buduje nový soubor, hledá vazby mezi jednotlivými hráči a nechce si křehký organismus nabourávat dočasnou (byť kvalitní) výpomocí zvenčí. Hned od startu potřebuje testovat, kdo z širšího kádru může nastupovat a kdo nikoliv.

Mimochodem, Hlaváč už ví, jaké je to hrát proti Spartě v dresu jiného extraligisty. V sezoně 2009/2010 na něj nezbyly v Praze peníze, a proto válel v Liberci. Devatenáct duelů v barvách Severočechů ozdobil sedmnácti body, jeden gól dal dokonce v Tesla Areně.

To Hlinka v Česku působil v nejvyšší soutěži výhradně v dresu s velkým “S“ na prsou. Teď se mu s Plzní postaví hned v prvním kole (16. září).

Sparťanské legendy Hlinka s Hlaváčem v Holešovicích končí
Sparťanské legendy Hlinka s Hlaváčem v Holešovicích končí



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud