3. listopadu 2011 • 08:12

Jaromír Jágr? To už je teď patentovaná obchodní značka

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jméno Jágr je fenomén. Jágr je v televizi, o Jágrovi slyšíte v rádiu, Jágra je plný internet, zkrátka se snad ani nemůže stát, že by i v tom sebevíce zapadlém koutku naší republiky někdo nevěděl, kdo vlastně ten Jaromír Jágr je. A tak se český útočník rozhodl nechat si své jméno patentovat.



Minulý týden známku zaregistroval výkonný ředitel kladenského extraligového klubu Václav Bartoš. Informovaly o tom Hospodářské noviny. Neyvpadá to ale zatím, že by se Jágr chtěl vydat podobnou cestou jako dříve Dominik Hašek, který kdysi založil společnost Dominator.

Spíše se tedy zdá, že se Jágr chce do budoucna pojistit pro případ, že by někdo chtěl jeho jméno zneužít. "Když na to máte papír, můžete se soudit a máte větší šanci, že spor vyhrajete," řekl HN odborník na sportovní marketing Tomáš Klečka.

Jágr se pravděpodobně po sezoně již natrvalo usadí v Česku, nejspíše proto se do podobného kroku pustil. "Produktů, které by mohly nést jeho jméno, jsou tisíce. V českém teritoriu je to fenomenální značka. Jaromírova kariéra se chýlí ke konci a tohle je možná začátek cesty, jak jméno Jágr zhodnotit," soudí Klečka.

Jágr dotírá na brankáře Caroliny Bouchera
Jágr dotírá na brankáře Caroliny Bouchera

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud


Články odjinud