Květoslav Šimek
27. prosince 2013 • 12:39

Kane ani Thornton už Vítkovice nestraší, i tak je čeká našlapaný Davos

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovice proti Davosu. Pořádající tým prestižního Spengler Cupu se Ostravanům ve dvou předešlých ročnících ještě porazit nepodařilo. Jednou mu podlehli ve skupině (1:2), dvakrát v semifinále (2:4 a 4:5). Dnes se Vítkovičtí utkají se švýcarským týmem znovu (20.15, Nova Sport). A přestože už za Davos nehrají Patrick Kane, Joe Thornton nebo Petr Tatíček, čeká Vítkovice pořádná šichta.



Ostravané v zahajovacím duelu 87. ročníku Spengler Cupu podlehli Kanadě 4:5, góly dávali Kucsera, Stehlík, Huna a Húževka. O vítězství přišli v posledních minutách, ještě 11 minut před koncem vedli 4:3. „Gól na 4:4 neměl padnout, to jsme si měli pohlídat,“ říkal vítkovický útočník Lukáš Kucsera pro klubový web. „Nebýt toho, mohli jsme to dotáhnout do vítězného konce.“

Hrálo se mimo jiné o to, kdo se hned druhý den postaví Davosu. Vítěz bude hrát s domácími až v sobotu. „Nasazení a bojovnost byla dobrá,“ hodnotil pro vítkovický web Kucsera. „Jestli ale chceme uspět proti Davosu, musíme zpřesnit přihrávky v obranném pásmu. Tam jsme proti Kanadě někdy hořeli pěkně dlouho a pak chyběly síly dopředu. Z toho se musíme poučit.“

Švýcarský Davos je už tradičním rivalem Vítkovic na Spengler Cupu. Od roku 2011 jej potkávají pravidelně. Zatím nejlepší zápas proti sobě hráli před rokem, kdy byli Švýcaři posílení o hvězdy z NHL. Nastupovali za ně i Patrick Kane z Chicaga a Joe Thornton ze San Jose.

Právě Patrik Kane rozhodl loňské semifinále, které bylo zatím nejlepším zápasem Vítkovic proti Davosu na Spengler Cupu. Ostravané padli po boji 4:5, Kane dával dva góly. Vítězný 22 sekund před koncem! O dva roky dřív pro změnu řádili v dresu Davosu čeští útočníci Petr Tatíček, Petr Sýkora a Pavel Brendl.

Hvězdy z NHL, ani české šutéry, už Davos v sestavě nemá. I tak má ovšem našlapaný tým. Z českých legionářů je v obraně Zdeněk Kutlák, do útoku Švýcaři získali zkušené švédské borce Niklase Danielssona a Niklase Perssona. Zadní řady jim pro změnu zpevňují hvězdní Finové: obránce Ville Koistinen a brankář Mika Noronen.

Zápas Vítkovic s Davosem začíná ve 20.15, v přímém přenosu jej vysílá Nova Sport.

VÍTKOVICE vs. DAVOS NA SPENGLER CUPU

2011: prohra 1:2 ve skupině (2 góly vstřelil Petr Tatíček)

         prohra 2:4 v semifinále (1 gól Petr Tatíček, Pavel Brendl i Petr Sýkora)

2012: prohra 4:5 v semifinále (2 góly Patrick Kane, 1 Joe Thornton)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud