Květoslav Šimek
24. března 2016 • 11:03

Šílená atmosféra! Takovou jsem nezažil, nevěřil Kolouch při derby univerzit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V extralize má za sebou hromady zápasů, včetně vypjatých bitev v play off. Vítkovický útočník Petr Kolouch (24) si poprvé zahrál derby ostravských univerzit a přiznává, že jej zaskočila neskutečná atmosféra i kvalita hry. Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava pomohl k triumfu 4:2 nad Ostravskou univerzitou dvěma přihrávkami. Ale třeba i tím, že v 50. minutě za nerozhodného stavu 2:2 skokem po ledě zablokoval dorážku do odkryté brány.



„Vítkovický spoluhráč Petr Strapáč už si tohle derby za Ostravskou univerzitu zahrál a dopředu nás upozorňoval, že kdybychom chtěli něco vypustit, tak by nám to neprošlo,“ říká Kolouch, který měl v týmu VŠB-TUO ještě další dva kolegy z extraligového celku. Obránce Lukáše Kováře a Marka Baila. „Filozofové“ sice žádné extraligové borce neměli, přesto se bojovalo do posledních minut. V exkluzivní atmosféře, kterou před zahájením rozpumpoval rektor VŠB-TUO Ivo Vondrák poněkud neakademickou hláškou: „Ostravská univerzita přišla, aby nám nařezala. My přišli, abychom jim natrhli prdel!“

V ochozech bylo přes pět tisíc fanoušků, co jste, Petře, říkal atmosféře?
„Naprosto šílené, takovou jsem ještě nezažil! Jedinečné, opravdu super.“

Překvapilo vás to?
„Hodně. Nejen atmosféra, ale i úroveň zápasu. Nedali nám nic zadarmo, museli jsme předvést to nejlepší, co v nás bylo.“

Šílená atmosféra! Při hokejovém derby ostravských univerzit praskaly ochozy
Video se připravuje ...

Váš oddílový kolega Lukáš Kovář má dva metry, přesto skončil při prvním střídání po hitu na zemi. A v průběhu duelu dokonce musel jít i na šití rány pod nosem. Bylo to ostré?
„Fakt to mělo velký náboj. Byly tam srážky, byly tam souboje. Neskutečný zápas.“

Zahrála si i tři děvčata. Za OSU Kateřina Kaplanová a Nikola Tomigová, za VŠB-TUO Magdaléna Walicová. Co jste říkal na jejich hru?
„Jo, šlo hlavně o zpestření. Holky si to užily, byť se na led dostaly jen na pár střídání. Byly taky rády.“

Od vítkovických trenérů jste dostali povolení k zápasu. Dostali jste jej i na afterpárty na kolejích?
(usměje se) „Dostali jsme povolení na zápas, protože v play out už nám nic nehrozí. Na afterpárty povolení nemáme, jen jsme se tam ukázali, dali jídlo a domů. Ve čtvrtek ráno byl trénink.“

Vysoká škola báňská–Technická univerzita Ostrava – Ostravská univerzita 4:2

Branky a nahrávky: 2. Kovář (Hudeček), 44. Štindl (Baďura, Vrána), 57. Štindl (Kolouch, Bail), 60. Vrána (Kolouch) – 1. Zachar (Spusta), 33. Zachar (Vaněk)

VŠB-TUO: Hruban (Vůjtek) – Baca, Zamecznik, Bail, Jaroch, Peslar, Mladenka, Kovář, Gonos – Kolouch, Štidl, Dýrr, Matějek, Baďura, Hudeček, Mach, Barnáš, Kasperlík, Vrána, Hořínek, Vacula, Walicová. Trenér: Roman Minárik.

OSU: Kubáň – Čintala, Hrdlička, Poštulka, Adamík, Veselský, Křibík, Spusta, Jonáš – Kaplanová, Zachar, Pobuta, Kleberc, Jelšík, Maček, Dominec, Motyka, Vaněk, Volf, Tomigová, Ceniga. Trenér: Michal Sebera.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud