20. července 2017 • 12:15

Zraněný Nečas: Snad to nebude vážné. Chystá se do NHL, nebo zůstane?

Autor: Daniel Ryl, isport tv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

V průběhu léta bojuje o NHL a už se objevila také první komplikace. Zranění útočníka Martina Nečase z přátelského utkání české dvacítky se Švýcarskem by však nemělo být vážné. Talentovaný mladík by tak měl brzy naskočit zpět do tréninku, aby se mohl rvát o místo v týmu Caroliny, která ho vybrala jako 12. hráče letošního draftu. „Byl to jeden z nejlepších zážitků v životě, ale jsem teprve v polovině cesty,“ uvědomuje si talentovaný útočník.



V úterním přátelském utkání se Švýcarskem (4:1) všem přítomným zatrnulo, když se tahoun českého týmu sám od sebe skácel ve 34. minutě k ledu a utkání pro něj předčasně skončilo. „Mám nějaký problém s úponem a možná se svalem,“ poodkryl Martin Nečas.

Vzápětí zadoufal, že se nejedná o nic vážného. „Už jsem to trochu cítil. Vjel jsem do nějaké rýhy a něco si zřejmě natáhl. Doufám, že to bude jenom na chvíli,“ věří talentovaný útočník, kterého čeká perné léto.

To odstartovalo draftem NHL, na němž Martin Nečas pokukoval po první desítce. Ta nakonec nevyšla, na řadu přišel až jako dvanáctý, ale zklamaný rozhodně nebyl. „Bylo mi jedno, kdo si mě vybere. Každý tým je v NHL, takže mi na tom nezáleželo. Za Carolinu jsem ale rád, mají mladé a perspektivní mužstvo,“ hodnotí s odstupem týdnů útočník mistrovské Komety.

Nečas o Pastrňákovi, Eratovi a draftu. Jeden z nejlepších zážitků v životě, hlásí
Video se připravuje ...

Mladý šampion už za mořem ukázal, co umí. Během nováčkovského kempu se rozhodně neztratil, ale pro něj i ostatní mladíky jde o začátek cesty. „Já jsem rád, že jsem mohl poznat organizaci i kluky,“ řekl Nečas.

V zámoří ho podpořil také jeho zkušený parťák Martin Erat , který má na kontě 931 startů v NHL. „Říkal mi, ať si to užiju. Přiletěl za mnou na draft, čehož jsem si vážil. Byli jsme na večeři a pak odjel zpátky do Nashvillu.“ Fanoušci Komety touží po tom, aby se oba dva opět proháněli na extraligových kolbištích, ale budoucnost české hvězdičky je nejasná.

„Máme s Carolinou nějaký turnaj a hlavní kemp, po kterém budu vědět víc. Aktuálně nevím, kde budu příští sezonu hrát,“ nechal fanoušky napjaté. I oni se ale musí smířit s tím, že cíl je jasný – NHL.

Inspirací je mladému útočníkovi i David Pastrňák . „David je pro nás mladší hráče vzor, protože nám je věkově blízko a už patří k hvězdám Bostonu i NHL,“ připouští Martin Nečas, na kterého se bude hodně spoléhat i nový trenér reprezentace do 20 let Filip Pešán.

ZAJÍMAVOSTI Z NHL SLEDUJTE ZDE>>>

Češi z NHL o Nečasovi po draftu: Je to teprve začátek, ať se daří, hlásí Voráček a spol.
Video se připravuje ...

Nečas a Chytil po draftu NHL: Vybrali si je v Carolině a NY Rangers
Video se připravuje ...

Martin Nečas si zřejmě natáhl břišní sval, sklání se nad ním Filip Zadina
Martin Nečas si zřejmě natáhl břišní sval, sklání se nad ním Filip Zadina

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud