2. dubna 2008 • 00:00

Příprava začne s řadou nováčků

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté vstoupí do zápasové přípravy před mistrovstvím světa, ale v duelech s Běloruskem v Třebíči a Havlíčkově Brodu se objeví hráči s minimální šancí na účast na vrcholu sezony.



Čeští hokejisté vstoupí ve středu do zápasové přípravy před mistrovstvím světa, ale v duelech s Běloruskem v Třebíči a Havlíčkově Brodu se objeví hráči s minimální šancí na účast na vrcholu sezony. Kouč Alois Hadamczik si prověří kvůli absenci řady opor při pokračujících ligových soutěžích výkonnost širšího kádru a představí se i šest debutantů. Na první reprezentační start se mohou těšit brankář Miroslav Kopřiva, obránci Tomáš Mojžíš, Tomáš Kundrátek a útočníci Lukáš Krenželok, Jiří Cetkovský i čerstvě povolaný Jakub Šindel. Na střídačce bude připravený další novic, druhý gólman Vladislav Koutský. Po omluvenkách Jaroslava Balaštíka, Petra Hubáčka, pardubického Petra Sýkory a zdravotních potížích Jana Marka zůstali v nominaci jen tři hráči, kteří mají zkušenosti z velkého turnaje - Tomáš Rolinek, Petr Čáslava a Zdeněk Kutlák. Mezi další ostřílenější reprezentanty se řadí už jen Josef Straka, Pavel Rosa a Ladislav Kohn. S Běloruskem čeští hokejisté dosud sehráli šest utkání a všechna vyhráli. Bilanci by rádi vylepšili další úspěšným výsledkem. "Kdo by chtěl prohrát? Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát. Hráči nosí na zádech své jméno, mají šanci nosit národní dres a musí podat maximální výkon. Je to předpoklad úspěchu," řekl Hadamczik novinářům. S českým týmem se utkal s Bělorusy zatím dvakrát. Při vstupu do loňského mistrovství světa v Moskvě si připsal výhru 8:2 a předtím v prosinci 2006 v Praze Češi vyhráli 2:0. "Chybí jím několik hráčů, ale jinak je to tým, který pojede na šampionát v Kanadě," uvedl k výběru, který má k dispozici americký trenér Curt Fraser s kanadským kolegou Glenem Hanlonem. Obě zmíněná utkání s Bělorusy si zahrál Čáslava. V Praze ze současného kádru nastoupili také Kutlák, Rolinek, Straka a Kohn, který si připsal první a nakonec vítěznou trefu. "Čekám, že to bude těžký zápas. Oni už skládají mužstvo na mistrovství světa a budou chtít vyhrát. Mají kvalitní hráče z Běloruska i z Ruska," řekl ČTK Kohn. "Bude to pro nás těžký zápas, protože se teprve pomalu skládáme a nějací hráči ještě přijedou. Dáme do toho ale všechno," dodal útočník CSKA Moskva. Kohn obleče dres národního po roce, ještě o dva měsíce déle čekal na další reprezentační start Pavel Rosa z Omsku. Uvědomuje si, že v nadcházejících dvou zápasech se očekává úspěch. "Musíme udělat všechno pro to, abychom zápasy zvládli. Koukal jsem na ně na tréninku a je tam hodně rychlých kluků. S kanadským trenérem asi budou hodně napadat, takže bude důležitá rychlá rozehrávka od beků," řekl Rosa. Středeční zápas s Běloruskem se hraje od 18:00 v Třebíči, o den později je na programu odveta ve stejný čas v Havlíčkově Brodu. Potom se tým znovu sejde v neděli v Praze a v pondělí zamíří do Švýcarska, kde odehraje další dva přípravné duely.


Předpokládaná sestava České republiky: Kopřiva - Černošek, Kutlák, Hrabal, Čáslava, Benák, Mojžíš, Kundrátek - Rosa, J. Straka, Kohn - Netík, Koukal, Rolinek - Jánský, Cetkovský, Krenželok - Kubiš, Šindel, Rachůnek.

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud