1. října 2008 • 19:27

Hokejisté Tampy navštívili Jedličkův ústav

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavného vítězství dosáhli reprezentanti Jedličkova ústavu, když dnes pokořili hokejisty Tampy Bay ve florbalu i ve hře boccia.



Hokejoví profesionálové David Kočí, Vladimír Mihálik, Ryan Craig i Mike Lundin přijali prohru sportovně a všichni aktéři si akci očividně užili.

Úvod charitativního setkání v prostorách Jedličkova ústavu obstarala boccia, sálová hra, jíž je blízký pétanque. A "domácí" v ní dali vyslancům NHL jasně najevo, že si úspěch odvezou jen velmi těžko. Po výhře Jedličkova ústavu přišel na řadu florbal na vozíku se třemi hráči a brankářem na obou stranách.

Obr Kočí vyměnil svou stabilní pozici bitkaře za kanonýra a hned po pár vteřinách otevřel skóre. Zpoza mantinelů, které byly v obležení mnoha diváků, se v tu chvíli ozvalo nesmělé "Let´s go Lightning". Na druhé straně však začal úřadovat jeden z nejlepších českých sledge hokejistů Zdeněk Krupička a skóre se obrátilo.

Bitkař Kočí si stihl do poločasu připsat první hattrick v dresu Blesků, přestože neproměnil trestné střílení, ale ve druhé půli putoval dál sestavou a skončil mezi tyčemi. Mohl jen litovat, že zápas nesledoval kouč Barry Melrose, aby viděl, jakého má v kádru univerzála.

"Doufám, že tolik branek vstřelím i v sobotu a neděli, byla by to paráda," řekl s úsměvem Kočí s odkazem na zahajovací duely NHL proti New York Rangers v Praze. "Tolik gólů jsem dal naposledy někdy za Hvězdu," dodal. Střelecký um Krupičky nakonec zajistil Jedličkovu ústavu výhru 7:4.

Hokejisté sice výrazně zaostávali v pohybu, ale na jejich tvářích bylo patrné, že se dobře baví. "Byla to zábava. Jízda na vozíku je ovšem náročná, docela dobrá posilovna. Nikdy jsem na něm takhle neseděl," uvedl Kočí, který se stejně jako jeho spoluhráči s ovládáním vozíku hodně pral. "Bylo to skutečně náročné, na ruce určitě náročnější než hokej," doplnil ho Mihálik.

Pražský rodák a bývalý sparťan Kočí sportovně ocenil i kvality vítězů. "Hrají perfektně a je úžasné, jak se po tom hřišti pohybují. Pro nás byl pohyb na vozíčku těžký, to není žádná sranda," řekl Kočí. Po florbalovém utkání došlo na výměnu dresů, zpovídání aktérů i autogramiádu.



Články odjinud


Články odjinud