29. července 2010 • 18:24

Sparta začala přípravu i s Hlinkou a Hlaváčem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Včetně dvou ofenzivních posil pro úvod sezony a bývalých opor Jaroslava Hlinky a Jana Hlaváče dnes vyjeli hokejisté Sparty poprvé ke společnému tréninku na ledě. Pražany čeká velmi perné léto, neboť se vedle utkání v domácím Tipsport Cupu zúčastní také další letní pohárové soutěže European Trophy s účastí předních evropských klubů.



Hlinka s Hlaváčem vypomohou Spartě na startu sezony před přesunem do švédského Linköpingu, za který však v letní soutěži European Trophy právě proti Spartě nastoupí.

"Bude to zvláštní, když si jenom přeneseme tašky do jiné šatny a pak budeme třeba hrát do těla kamarádům, ale tak to zkrátka je," uvedl Hlaváč.

Na ledě nechyběl ani veterán Martin Ručinský, jenž se rozhodl o další rok prodloužit aktivní kariéru. "Měli jsme určitý záměr s tím mužstvem z minulé sezony a podle toho jsme se zařídili. Máme tu hráče, které jsme chtěli, věříme jim a budeme dělat maximum pro to, aby Sparta byla úspěšná," uvedl kouč Miloš Holaň.

Společně se svým trenérským kolegou Davidem Volkem si do týmu vyhlédli i posily ze zámoří Douga O'Briena a Briana Salcida. "Jsme tomu hodně nakloněni, protože s Davidem nemáme problém ohledně komunikace v angličtině a tito hráči přinesou do hry něco úplně jiného než česká mentalita.

Je to ten důraz, který Sparta měla v dřívějším období a je třeba se k tomu vrátit," vysvětlil Holaň.V nejbližších dnech čeká jeho svěřence klasický letní dril.

"Začátek jsme přizpůsobili tomu, že extraliga začíná až 17. září. Proto jsme to o týden posunuli, než to měla ostatní mužstva. Nyní budeme mít dopoledne na dvě party s posilovnou a letním tréninkem, druhá skupina na ledě. Odpoledne většinou hra a nácvik různých situací. Za týden přijdou první zápasy a možná i první změny v kádru," nastínil Holaň.

Pražané jsou jediným českým účastníkem European Trophy, kde hraje 18 klubů ze sedmi zemí. Mezi 11. až 14. srpnem se představí na ledě Valerengy Oslo, IFK Helsinky a Jokeritu Helsinky, pak Sparta přivítá mezi 18. až 25. srpnem Färjestad, Djurgaarden, Linköping a Mannheim a 27. srpna ještě zavítá do Drážďan k duelu s Eisbären Berlín.

Čtyři týmy z této divize postoupí do play off, které se hraje v rámci turnaje Red Bulls Salute v Salcburku od 3. do 5. září. Dalšími účastníky budou čtyři nejúspěšnější celky z divize European Trophy, kterou tvoří Salcburk, Kärpät Oulu, TPS Turku, Tappara Tampere, Malmö, Frölunda, HV 71, Bern a Curych.

V Tipsport Cupu se Pražané utkají s Pardubicemi, Českými Budějovicemi, Znojmem a Třebíči. Trenéři tak budou nuceni rozložit zátěž na více hráčů.

"Máme velmi náročný program, jemuž musíme přizpůsobit i tréninky. European Trophy, Tipsport Cup, chceme tam postoupit dál, takže třeba přibudou ještě i další zápasy, proto je ten kádr širší. Mám nějakou představu, jak hráče vytěžovat, ale zatím si ji nechám pro sebe," řekl Holaň.

Přehled přípravných zápasů
pátek 6. srpna: Pardubice - Sparta Praha (17:00, Tipsport Cup, Havlíčkův Brod),

neděle 8. srpna: Sparta Praha - České Budějovice (17:00, Tipsport Cup, Beroun),

pondělí 9. srpna: Sparta Praha - Znojmo (17:00, Tipsport Cup, Beroun),

středa 11. srpna: Valerenga Oslo - Sparta Praha (18:30, European Trophy),

pátek 13. srpna: IFK Helsinky - HC Sparta Praha (18:30, European Trophy),

sobota 14. srpna: Jokerit Helsinky - Sparta Praha (18:30, European Trophy),

středa 18. srpna: Sparta Praha - Färjestad (18:00, European Trophy),

pátek 20. srpna: Sparta Praha - Djurgaarden (18:30, European Trophy),

sobota 21. srpna: Sparta Praha - Linköping (20:15, European Trophy),

úterý 24. srpna: Třebíč - Sparta Praha (17:30, Tipsport Cup),

středa 25. srpna: Sparta Praha - Mannheim (18:00, European Trophy),

pátek 27. srpna: Eisbären Berlín - Sparta Praha (19:30, European Trophy, Drážďany).



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud