6.9.2019 • 12:04

Dojemné i smutné! Chlapec (5) s nádorem si splnil poslední běžecké přání

Vstoupit do diskuse
0

Ačkoliv je malému Peytonovi teprve pět, zažil během svého života nejednu lehkou chvíli. I přes neléčitelnou nemoc však stále neztrácí chuť do života. Na konci srpna se dokonce malému hrdinovi podařilo dokončit běžecký závod.



Když pětiletý Peyton řekl své matce, že chce běžet závod dětí na víkendové sportovní akci v Pottersville, nebyla tím příliš zaskočena. "Peyton byl vždy aktivní dítě, které chce dělat to, co dělají jeho vrstevníci. Když zjistil, že se 24. srpna koná závod, trval na tom, že ho chce absolvovat, a to i přesto, že má teď potíže chodit, natož běhat," řekla jeho matka Katie Ann pro běžecký web Runner's World.

Na konci února byla u pětiletého Peytona diagnostikována agresivní forma rakoviny mozku, která je zatím neléčitelná. Katie Ann dostala podezření, že něco není v pořádku když Peyton, který má ještě tři další sourozence, začal vykazovat stejné příznaky jako jeho starší bratr Hunter. U toho lékaři rakovinu mozku zjistili v roce 2014.

Hunter měl však to štěstí, že mohl podstoupit operaci a z vážného onemocnění se zotavit. Na typ rakoviny, kterou trpí Peyton je však tento léčebný postup nefunkční. Lékaři u něj proto kombinují chemoterapii s experimentálními léky. "Když mu byla rakovina diagnostikována, lékaři nám řekli, že mu dávají tři až devět měsíců života. Rozhodli jsme se tedy dělat vše proto, aby si Peyton čas, který mu zbývá, co nejvíce užil,“ popisuje matka.

Vytvořili proto seznam činností, které chtěl Peyton vždy dělat a postupně je spolu plní. Na seznamu najdete například návštěvu Disneylandu, rybaření a donedávna tu byl také bod absolvovat běžecký závod.

Když rodina společně dorazila na akci do Pottersville, Katie Ann svého syna upozornila, že není nezbytně nutné, aby dodržoval předepsaná pravidla. „Řekli jsme mu, že si může cestu zkrátit přes trávu, když bude unavený, což rázně odmítnul. Byl vždy velký bojovník,“ vypráví jeho matka.

Závod se malému Peytonovi nakonec podařilo zdárně dokončit. Skončil sice na posledním místě, ale to mu radost ze závodu rozhodně nezkazilo. "Byli jsme opravdu hrdí, že to dokázal zvládnout. Běžel od začátku až do samého cíle,“ zakončila jeho matka.

Na konci února byla u pětiletého Peytona diagnostikována agresivní forma rakoviny mozku, která je zatím neléčitelná.
Na konci února byla u pětiletého Peytona diagnostikována agresivní forma rakoviny mozku, která je zatím neléčitelná.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}