22. května 2018 • 15:35

Pardubický hokejový stadion změní název na ČSOB Pojišťovna aréna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pardubický hokejový stadion ponese v nové sezoně název ČSOB Pojišťovny. Na konci dubna extraligovému klubu skončila tříletá smlouva o jménu haly s firmou Tipsport. Pojišťovna je partnerem pardubického hokeje různou formou už od roku 1995.


"Uvolnili jsme některé plochy na ledu, věřím, že hokejovému klubu se je podaří zobchodovat," řekl dnes novinářům místopředseda představenstva ČSOB Pojišťovny Marek Nezveda.

Posilou Dynama se v příští sezoně stane Jan Mandát, který hrál pět let v zámoří. S klubem podepsal roční smlouvu. "Rozhodli jsme se jít cestou nových mladých tváří," řekl generální manažer Dušan Salfický o příchodu dvaadvacetiletého útočníka.

Podle něj chce Dynamo co nejvíce stabilizovat kádr. Zůstává dvojice brankářů Ondřej Kacetl a Milan Klouček. Oporami zůstanou útočníci Tomáš Rolinek, Petr Sýkora, Petr Čáslava, Sacha Treille, Antonín Dušek nebo Jordann Perret, ještě rok bude v Pardubicích hostovat Tomáš Svoboda. Spolupráci klub obnovil s Tomášem Vondráčkem, který hrál v Brně.

V obraně Dynamo neprodloužilo hostování Tomáši Mojžíšovi a do Litvínova se rozhodl odejít Jan Ščotka. Náhradu za ně zatím klub hledá. Z útočníků se na zahraniční angažmá vydá David Tomášek.

Na památku bývalého generálního manažera klubu Zbyňka Kusého, který zemřel v roce 2015, se bude v Pardubicích od 16. do 19. srpna hrát první ročník turnaje, jenž ponese jeho jméno. Memoriálu Zbyňka Kusého se vedle pardubického celku zúčastní týmy Kontinentální hokejové ligy Admiral Vladivostok a Slovan Bratislava a německý vicemistr Eisbären Berlín.

Vstupenky na utkání v příští sezoně mírně podraží, podle Salfického o 12 až 30 korun na zápas. Permanentky si lidé budou moci koupit nově online.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud