7. srpna 2018 • 21:49

Útočník Vydra si zahraje Premier League za Burnley

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Matěj Vydra si zahraje Premier League. Nejlepší střelec minulého ročníku druhé anglické fotbalové ligy přestoupil z Derby do Burnley, s kterým podepsal tříletou smlouvu. Klub o příchodu šestadvacetiletého českého reprezentanta informoval na svém webu.


Přestupová částka zveřejněna nebyla, podle britských médií však sedmý klub minulého ročníku anglické ligy za Vydru zaplatil jedenáct milionů liber (asi 314 milionů korun).

Vydra už si nejvyšší anglickou soutěž zahrál v sezoně 2013/14, kdy nastoupil za West Bromwich k 23 zápasům a dal tři branky. V předminulé sezoně pak odehrál jedno utkání za Watford. V jeho dresu se také v roce 2013 zvolen nejlepším hráčem druhé anglické ligy.

"Před pěti lety jsme byl v Premier League jako malé dítě. Teď cítím, že mám víc zkušeností, umím lépe anglicky a víc jsem se v Anglii naučil. Takže doufám, že jsem lepší hráč než před pěti lety," řekl Vydra klubovému webu.

Dvacetinásobný český reprezentant má za sebou povedenou sezonu v Derby, za které dal 21 branek a stal se nejlepším střelcem druhé anglické ligy. S týmem obsadil v tabulce šesté místo a postoupil do play off o jedno místo v anglické lize, v něm však Derby neuspělo.

"Poslední čtyři roky jsem se snažil dostat do Premier League. S týmy, za které jsem hrál, se mi postoupit nepodařilo, takže někdy je potřeba to vyřešit přestupem. Mám obrovskou radost," přidal Vydra, který má za sebou také působení v Jihlavě, Ostravě, Udine, Bruggách a Readingu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud