22. září 2018 • 10:33

Útočník Hyka byl poslán z Vegas na farmu do AHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový útočník Tomáš Hyka zamířil z přípravného kempu Vegas na farmu do týmu Chicago Wolves do nižší AHL. Pětadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi strávil v záložním týmu letošního finalisty Stanleyova poháru už převážnou část minulého ročníku. V dresu Golden Knights dostal v NHL šanci v 10 utkáních.


Hyka se loni v červnu stal třetím hráčem, s nímž Golden Knights před svou premiérovou sezonou v NHL podepsali smlouvu. V zářijové přípravě vstřelil historicky první gól nového klubu, ale navzdory vydařenému tréninkovému kempu začal ročník na farmě.

Loni Hyka v pěti testech nasbíral pět bodů za čtyři trefy a jednu asistenci. Letos dostal šanci jen ve dvou duelech a připsal si dvě přihrávky. V 10 duelech za Vegas v NHL Hyka nasbíral tři body za gól a dvě asistence.

V AHL měl na kontě v základní části 50 utkání a 48 bodů za 15 branek a 33 asistencí. Ve třech utkáních play off přidal jednu asistenci. Na konci sezony byl i přes pokračující boj nováčka v play off uvolněn na mistrovství světa v Dánsku.

Účastník posledních dvou světových šampionátů na konci května uzavřel s Vagas nový roční kontrakt na 650 tisíc dolarů pro NHL a 250 tisíc dolarů pro AHL.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud