13. října 2018 • 22:04

Nezapsal jsem se nejlépe, mrzelo Skokana po premiéře za Pardubice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Dávid Skokan nedohrál své první utkání za Pardubice. Slovenský hráč, kterého Chomutov poslal v pátek v rámci výměny do východočeského klubu, obdržel v Třinci ve třetí třetině trest na pět minut plus do konce utkání za sekání. Oceláři v přesilové hře zpečetili dvěma góly výhru 6:1.


Po Skokanově zákroku zůstal ležet na ledě Marián Adámek. "Hrálo se mi dobře celý zápas, jen škoda toho zbytečného faulu. V zápalu boje jsem se snažil vyhodit puk, který měl mezi nohami. To se mi povedlo, ale po dohrání jsem ho někam nešťastně praštil. Byla to smůla, nechtěné. Strašně mě to mrzí. Nezapsal jsem se nejlépe," uvedl po utkání Skokan.

Nová posila Pardubic nechtěně pomohla Třinci i k prvnímu gólu. Skokan v oslabení zblokoval střelu Martina Gernáta, ale puk se odrazil k Jiřímu Polanskému, který otevřel skóre. "Ještě jsem při tom zlomil hůl a odrazilo se to k nim," povzdechl si. "Druhý gól padl po naší individuální chybě. Ty jsme dělali, ale tenhle kádr má velký potenciál," podotkl.

Pardubice se musely v Třinci obejít bez sedmi hráčů včetně Tomáše Rolinka nebo Petra Čáslavy. Z posledních dvou zápasů mají hrozivé skóre 2:12. "Ale i tak si myslím, že jsme v Třinci nehráli špatně. Beci hráli výborně pod tlakem a prostě jsme dostali takové slepené góly. V Třinci se těžko boduje, má velkou kvalitu," prohlásil.

Tak rychlé stěhování zažil poprvé v kariéře. Podle jeho slov ale nebyl problém zapadnout do sestavy. "Cítím se tu dobře, je tu fajn parta, chlapci mě přijali velmi dobře. Zázemí neskutečné. Mám z toho radost, až na ten zápas, který nedopadl," dodal.

Pardubice v zápase vyslaly jen 14 střel, za stavu 0:2 promarnily i 38 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři. "Hráli jsme spolu poprvé. Je tady jiný systém, jak ve hře pět na pět, tak v pět na čtyři. Musí si to trochu sednout. V dalším zápase to bude určitě lepší," mínil Skokan.

To Třinec vstřelil v početní výhodě polovinu svých branek a neprojevilo se na něm, že na rozdíl od Pardubic v pátek hrál zápas. "Někdy je lepší hrát než jen trénovat. Vůbec jsme nekalkulovali s tím, že by mohli mít těžší nohy," uvedl Skokan.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud