16. října 2018 • 21:21

Bolí to hodně, měli jsme vyhrát, řekl po prohře s AEK Hruban

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jako velmi bolestivou označili basketbalisté Nymburka dnešní prohru 93:94 po druhém prodloužení s AEK Atény v Lize mistrů. Proti obhájci titulu totiž dvakrát dotáhli velkou ztrátu a před koncem normální hrací doby i prodloužení vedli, ale nakonec ztratili i druhý zápas ve skupině.


"Zápas jsme měli vyhranej, našima chybama, nedanou šestkou a blbou ztrátou, jsme ho prohráli," řekl Vojtěch Hruban, který byl s 25 body nejlepším střelcem Nymburka. Právě on také zavelel ke stíhací jízdě po nepovedeném prvním poločase, po kterém domácí v pražské hale Královka prohrávali o 16 bodů.

Hruban pak ve třetí čtvrtině dal 14 bodů a přispěl k obratu. "Do druhého poločasu jsme dali mnohem víc energie. Náš obranný plán nefungoval a rozstříleli nás z dálky," uvedl Hruban. "Začali jsme víc rotovat a běhat a dali jsme i dost košů, protože předtím se nám v útoku nedařilo a i proto byla obrana taková jalová," prohlásil.

AEK si však v závěrečném dějství vzalo vedení zpět a vypracovalo si náskok 12 bodů. Ale i ten dokázali domácí srovnat a 40 sekund před koncem se ujali vedení 82:80. "Zápas jsme měli v paži, jak se říká. Proto to bolí víc. Kdybychom prohráli o dvacet, tak jsme prohráli o dvacet. Mohli jsme rozhodnout v normální hrací době, šancí jsme na to měli dost," řekl Hruban.

Zatímco hosté rotovali sestavou, trenér Nymburku Oren Amiel vsadil na osvědčené hráče, kteří tak odtáhli skoro celý zápas. "Síly docházely, protože v české lize zvlášť v Nymburce nejsme zvyklí hrát čtyřicet minut. Ale jakžtakž jsme se s tím popasovali. Soupeři také docházely síly a na konci se nějaký extra běhavý basket nehrál," řekl autor 15 bodů Martin Peterka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud