Anna Satoranská
22. ledna 2024 • 15:20

Novoroční sliby. Radši změna, než dieta. A začít pozvolna... Co si přeje Tomáš?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

O novoročních předsevzetích si myslím to samé jako o dietách. Nevěřím na ně. Všichni lidé, které znám a kteří vyzkoušeli nějakou dietu, vždy skončili tam, kde začali, anebo ještě hůř. Ale pozor, nemluvím o změně životního stylu, to jsou pro mne dvě odlišné věci. Tak tedy, dietu beru jako krátkodobou změnu, která má vyřešit dlouhodobý problém, a to prostě nefunguje.



Znám osoby, kterým to na dietě třeba vycházelo i rok nebo dva, zhubly, vypadaly a cítily se dobře. Pozvolna se pak začaly vracet k původním stravovacím návykům a životním zvyklostem. A bum! Všechna kila a problémy zpátky, pozvolna, ale jistě.

Naproti tomu ti, kteří prostě začali některé věci v životě dělat jinak (například víc chodit, cvičit, omezit rafinované cukry, jíst míň pečiva, smažit na lepším oleji, líp spát, myslet víc na sebe a potřeby svého těla, ovládat stresy...), tak těm to vyšlo a vychází dodnes. Protože se změnili od základů - dieta se proměnila ve zvyklost. A v tom je z mojí dosavadní zkušenosti tajemství úspěchu.

Nerada bych tady předváděla patent na rozum. Naopak. Celý život bojuji s několika kily nahoru dolů, nervozitou, výbušnou povahou a taky jsem si nikdy nepřipadala krásná tak, jak bych si přála. Paradoxně, snad jedině v těhotenství, to jsem se dokonce v obou případech rozhodla nechat si udělat

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud