Jakub Konečný
29. prosince 2015 • 12:39

Petr Čech, legenda. Úžasným rekordem na to dal v Anglii razítko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal je sice kolektivní sport, ale výrazné individuality v něm dostávají prostřednictvím anket a podrobných statistik stále víc respektu a uznání. Zatímco v prvním případě jde o subjektivní (a leckdy pofiderní a zprofanovanou) záležitost, čísla nikdo neohne ani neokecá. Petr Čech se díky 170. čistému kontu, které udržel proti Bournemouthu, zařadil nesmazatelně mezi legendy Premier League.



V dresu anglického klubu, konkrétně Chelsea, vyhrál Petr Čech , co se dalo. Ligu mistrů, Premier League, FA Cup i další soutěže. A byť měl na všech trofejích zásadní podíl a zejména v případě Champions League šlo o historický počin, nebylo to nic, co by už před ním nezvládli jiní gólmani. A co nezvládnou ani mnozí další po něm.

Když pochopil, že pro něj už není na Stamford Bridge místo, upnul se k setrvání v nejvyšší anglické soutěži. Z praktických důvodů, protože se nechtěl stěhovat. Ze sportovních důvodů, protože Premier League je nejatraktivnější domácí soutěž na světě. Tím hlavním motivem však byl rekord, od něhož ho v létě dělilo pouze osm posledních zářezů.

Rekord v počtu vychytaných nul v rámci Premier League je totiž úplně něco jiného, něco jako punc výjimečnosti. Tím spíš, že Čech sebral primát Angličanu Davidu Jamesovi, čímž se podobně jako Dominik Hašek v NHL stal legendou v kolébce svého sportu.

Definitivně, nesmazatelně a jednou provždy.

2542941:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud