Jan Jaroch
8. února 2022 • 18:52

V Portlandu hodně prší. A Satoranský šel z deště pod okap

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve třiceti letech si Tomáš Satoranský přál, aby ho z vězení v New Orleans vysvobodil trejd. Dočkal se, jenže lákavé představy o dresu Bostonu, Dallasu s Lukou Dončičem či snad i LA Lakers po boku LeBrona Jamese, vzaly za své. Míří do Portlandu, města ve státě Oregon, ležícího jen hodinu jízdy autem od Pacifiku. Ano, v Portlandu hodně prší a Satoranský právě přišel z deště pod okap.



V New Orleans nehrál a nebyl ani tím hráčem, po kterém by jeho nový zaměstnavatel Blazers prahnuli. Pouze se jako mrtvá váha svezl v rámci velkého trejdu, aby čísla seděla.

Prosadit se na pozici jedna, v níž je nejefektivnější, je pro něj v Portlandu předem prohraná bitva. Moměntálně zraněný Damian Lillard je jednou z největších hvězd NBA, dvaadvacetiletý Anfernee Simons, loňský král smečařské soutěže při All Star, v ni roste.

Český basketbalista se dočkal změny, ta ale vůbec nevypadá jako změna k lepšímu. Pokud ho Blazers ještě nevymění do čtvrteční uzávěrky přestupů, zdá se, že budoucnost české basketbalové star bude následující. V létě bude čekat jako volný hráč bez zaměstnání, zda nepřijde slušná nabídka z NBA.

Pokud ne, zamíří zpět do Evropy, třeba i do kdysi domovské Barcelony, kterou si tak zamiloval. Ta je momentálně druhá v euroligové tabulce (bilance 19:5) a ve svých třiceti letech by se chorobně soutěživý Satoranský konečně mohl prát nejen s národním týmem o vysoké mety.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud