Jan Kukal
9. listopadu 2022 • 15:30

Duo K&S? Jejich síla je v rozdílných povahách, velkou zbraní bekhend

Autor: Jan Kukal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JANA KUKALA | Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou měly úžasnou sezonu. Nejcennější jsou grandslamové tituly, které letos získaly tři. Kromě Paříže, kde byla Krejčíková po zranění lokte, vyhrály všechno – Australian Open, Wimbledon i US Open. A získat grandslamový titul je daleko cennější než vyhrát Turnaj mistryň.



Jejich výhodou je, že spolu hrají od dětství. Rozumějí si, vydrželo to a jsou skvěle sehrané, což v ženském tenise není tak jednoduché. Výborně k sobě pasují povahově. Krejčíková je mimořádně klidná a spolehlivá hráčka, Siniaková je naopak hodně výbušná a emotivní. V tom se doplňují.

Zajímavé je to v tom, že jsou neortodoxní tenisový pár. Nehrají podle základního deblového pravidla, že mají být hráčky v jedné linii. Nejsilnější jsou, když Krejčíková kryje základní čáru a Siniaková řádí na síti. To je jejich velká zbraň. Mají navíc neomylné bekhendy a šikovně se staví tak, že hrají vlastně pořád bekhend. Že je světový debl postavený na neomylném bekhendu, je unikum.

Není to tak dávno, co jsme měli v Turnaji mistryň i singlové hráčky. Letos to byla ale opravdu smolná sezona. Plíšková se zranila v posilovně, Vondroušová měla problém se zápěstím, Krejčíková zraněný loket… Snad si teď spraví chuť na Billie Jean King Cupu.

Autor je tenisový expert, bývalý hráč a trenér

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud