Jan Malý
22. září 2019 • 22:01

Stanciu návrat na Letnou zvládl. Ukázal, jak je vyspělý

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl kolem něj šrumec, sparťanští fanoušci se na Nicolae Stancia zlověstně chystali. Vybírali plyšové zrůdičky, připravovali své hlasivky nebo transparenty. Nemůžou vydýchat, že rumunský záložník ze Sparty přes Arábii zamířil do tábora největšího rivala. Ovšem Stanciu svou roli na Letné ustál výborně a sešívaným výrazně pomohl k vítězství 3:0.



Už při nástupu, kdy hlavně kvůli němu létali z ochozů stadionu Sparty na hrací plochu plyšáci, ukázal slávistický záložník Nicolae Stanciu nadhled. Byl nad věcí, na své tváři nedal znát žádné emoce. Na blázinec, který se kolem něj strhnul, byl připravený. Jak trefně říkal trenér Jindřich Trpišovský, uzavřel se do bubliny, do vlastního světa. 

V derby pak podal Stanciu velice dobrý výkon. Nerozhodilo ho nic, i když si třeba na tribuně mohl přečíst v rumunštině transparent o tom, že je krysa. Hrál rychle, s přehledem, energicky. Byl i u důležitých slávistických momentů, potvrdil, jak umí vymyslet zajímavou situaci pro spoluhráče.

Byl to on, kdo perfektně přihrál do pokutového území Tomáši Součkovi, kterého pak fauloval Martin Frýdek, a pískala se penalta. Stanciu pak výborně přiťukl do palebné pozice Josefu Hušbauerovi , zapojil se do i do druhé gólové akce. Hrál dobře, s klidem, svižně.

Ukázal, že roste ve velkého hráče a zároveň, jak vyspělý je. Svůj návrat na Letnou zvládl výborně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud