Jan Vacek
10. listopadu 2018 • 18:10

Sparta ukázala charakter, herní nadstavba venku ale stále chybí

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První venkovní výhra po téměř dvou měsících, tři důležité body. To jsou pozitiva, se kterými Sparta v sobotu opouštěla Karvinou. Na roveň ale musíme postavit skutečnost, že herně znovu nijak nezářila. Jednou výhrou její trápení na soupeřových hřištích rozhodně nelze považovat za vyléčené.



Zdálo se to jako klinická smrt, když karvinský Lukáš Budínský po půl hodině hry proměnil pokutový kop a poslal svůj tým do vedení. Hlavami hráčů Sparty musely v tu ránu proběhnout tři slova: Plzeň, Olomouc a Zlín. Venkovní zápasy, ve kterých nezískali ani bod. A co víc, nevstřelili jediný gól.

Skoro by se proto nabízelo, že je Budínského knokaut pošle do kolen. Stal se ale opak, Letenští po změně stran využili početní převahy a především silou a vůlí dokázali zápas zvrátit. To jim jde rozhodně ke cti, nasazení a zápal pro hru musí být samozřejmostí i u hráčů, kteří svou individuální kvalitou soupeře výrazně převyšují.

Potíží Pražanů je, že se jim to venku dlouhodobě nedaří potvrzovat. Zatímco doma to jde, mimo své hájemství tápou. V Karviné to navzdory výhře nebylo jinak. Nijak to neskrýval ani sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. „Z naší strany to žádný šlágr nebyl, jsme schopní zahrát lépe,“ prohlásil.

Reprezentační pauzu musí Sparta využít k tomu, aby na výkonnosti ve venkovních duelech zapracovala. Jen charakterem je totiž dlouhodobě uhrávat nejde. Musí přijít nadstavba, která se od takhle nabitého mančaftu očekává. Čekání na ní i nadále trvá.

SESTŘIH: Karviná - Sparta 1:3. Letenští otočili i díky červené kartě, rozhodl Stanciu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud