Jaroslav Kalina
12. února 2019 • 08:00

Divoch Jarůšek ukázal Spartě, že není na odpis. Pro Pražany v pravý čas!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když už dostal po dlouhé době šanci, tak jí využil a to pořádně. Sparťanský útočník Richard Jarůšek se po pěti zápasech strávených mimo sestavu Pražanů, kdy byl upřednostňován bývalý Ocelář Roberts Bukarts, znovu objevil na ledě po boku hráčů v rudých dresech proti Plzni. Hráč, se kterým se na hřišti už moc nepočítalo, nasázel Indiánům okamžitě hattrick. V bitvě se Škodovkou jeho skvělý výkon sice na body po smolném závěru nestačil (Sparta padla 3:4), vousatý divoch ale dokázal trenérům, že je v klíčové fázi sezony připravený pálit ostrými. A přesně tohle Sparta potřebuje.



Už před začátkem sezony se od něj čekalo, že bude pálit jeden gól za druhým. Richard Jarůšek měl být jedním z hlavních tahounů Sparty, na kterého by si každý extraligový brankář dával obzvlášť velký pozor. Na začátku to tak opravdu vypadalo, trefil se v prvních třech zápasech, jenže pak se brankostroj s číslem 96 zasekl. Další přesné trefy nepřibývaly a po zhoršení týmových výsledků klesal Jarůškův kredit čím dál víc. Na konci přestupního období se prý dokonce řešila jeho výměna do Pardubic za Rostislava Marosze.

Z trejdu však nakonec sešlo, což se nyní může ukázat jako velké štěstí. Po dobu, co spící střelec nehrál, zatnul Jarůšek zuby a makal v posilovně i na trénincích ze všech sil, aby se opět dostal na hřiště. Šance přišla v předehrávce 16. kola, do kterého nemohl zasáhnout Roberts Bukarts, protože v tomto kole již nastoupil ještě za Třinec.

Ať už za návrat na soupisku proti Plzni vděčil důvěře trenéra Uweho Kruppa nebo extraligovým pravidlům, které lotyšského reprezentanta nepustily do zápasu, Jarůškovi se povedlo v sobě probudit doposud dřímajícího kanonýra, na kterého Sparta toužebně čeká.

Pokud chtějí Pražané ve finální fázi základní části ještě bojovat o elitní šestku, musí zmobilizovat všechny dostupné síly, které by s týmem ještě pohnuly. Jednou takovou hnací silou by se nyní mohl (konečně pro Spartu) stát právě Richard Jarůšek. Účastník mistrovství světa 2016 si v pravou chvíli hlasitě řekl o slovo.

Proti Západočechům, kteří jsou po právu jedním z nejlepších mužstev sezony, bylo krásně vidět, jak se zarostlý sparťan chopil příležitosti a při své krasojízdě za hattrickem se nebál pořádně opřít do hokejky, proklestit si cestu plzeňskou obranou a ve finále zaskočit běžně pohotového Indiána Dominika Frodla. Této jednoduché a nekompromisní koncovky, se kterou vyrukoval Jarůšek, má Sparta pomálu.

Podobným stylem se na ledě činí pouze rostoucí tahoun Lukáš Rousek, který pro změnu oproti poslednímu střetu s Plzní se svými parťáky Smejkalem a Klímou bodově mlčel. Stejná či dokonce větší lehkost a klid při střelbě se bezpochyby očekávala i od Bukartse.

Někdejší zlínský kanón, kterému předchozí dvě sezony nedělalo problém nastřílet přes dvacet branek, se však ani ve Spartě stále neprobudil. Kdy jindy než deset kol před koncem základní části vložit důvěru do vzkříšeného střelce Jarůška? Poslední bitva o přímý postup do play off začíná pro Kruppovu družinu ve středu v Pardubicích.   

Sparta - Plzeň: Čepice na led! Jarůšek zkompletoval hatrick, 3:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud