Jiří Fejgl
26. února 2024 • 15:09

Ligový FÍKend: smutný Koubek, strach o Huga a svobodu pro Birmu. Jukl ven!

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
9
  • Video se připravuje ...

    Na Baníku pískali zápas od televize, v Hradci Králové se nadávalo na šéfa klubu i hřiště. Na Slovácku došlo na takový polostriptýz bohužel „oceněný“ žlutou kartou. Ligu vyděsilo zranění libereckého gólman. Pět událostí kola glosuje nová rubrika Ligový FÍKend.

  • Ať dresy létají

    Patnáct žlutých karet, to je síla. „Dostali ji snad všichni,“ divil se po zápase na Slovácku Brian Priske, kouč Sparty. On osobně za protesty proti kartě pro Petera Vindahla. Brankář byl napomínán za zdržování ve chvíli, kdy jeho mužstvo střídalo. Toť tedy nezvyklá situace, vlastně nelogická.

    No, Ladislav Szikszay se pěkně rozjel. Ostatně tím potvrdil své postavení muže, který rozdává nejvíc karet. Na kontě jich má v sezoně pětaosmdesát, druhý Dalibor Černý o šestnáct méně.

    Ještě jedna karta zaujala. Veljko Birmančevič ji schytal za svlečení dresu po druhé trefě Sparty. Ano, podle pravidel je vše v pořádku, ale pojďme rozjet kampaň za zrušení tohoto trestu. Vždyť oslava gólu, emoce, to vše dělá ze zápasů ještě větší show.

    Takže svobodu pro Birmu!

    Slovácko - Sparta: Svižně rozehraná standardka a Birmančevič vrátil hostům vedení, 1:2
    Video se připravuje ...

  • Jukl ven!

    V Hradci si libovali, jak se fotbal vyšvihne. Nová aréna, za sebou dvě slušné sezony. Realita je sakra jiná. Mužstvo je dvanácté, rozhodně neutíká od barážových míst. Posily žádné, výhled nedobrý. Vždyť nyní čekají mančaft duely v Jablonci, doma s Pardubicemi a na Spartě. Nic moc trojboj.

    Po nějaké době proto zněl arénou při zápase s Mladou Boleslaví pokřik: Jukl ven! Vzkaz směrem k šéfovi klubu Richardu Juklovi býval v Malšovicích koloritem, ale v poslední době utichl. Možná i proto jej prý boss nesl velice těžce.

    Spíš by však měl mít starost s hřištěm na novém stadionu. Trávník je v totálním rozpadu, je potřeba jej vyměnit. V Hradci se na to chystají, ale - pozor - prý obnoví jen část plochy. To rozhodně nevypadá jako nejlepší nápad.

    SESTŘIH: Hradec Králové – Mladá Boleslav 0:0. Čekání na výhru pokračuje, své týmy drželi brankáři
    Video se připravuje ...

  • Videohra na Baníku

    Pomoc z přenosového vozu je rozhodně (pokud se použije správně) prospěšná. Jenže, sakra, proč by měl být videokolega pro rozhodčího něco jako jeho mozek. Sudí by ho měl brát jen jako podporu.

    Jenže na Baníku to bylo jinak. Prakticky všechny klíčové situace v zápase s Bohemkou nechal na VAR. Stanislav Volek s kolegy neviděli úder, po kterém byl správně vyloučen David Puškáč, uznal dva góly Baníku, i když šlo o ofsajdy. Zásadně poradit si nechal také u penalty, kterou nakonec hosté neproměnili.

    Ale tak si aspoň videorozhodčí zasloužili prémie za zápas.

    SESTŘIH: Baník - Bohemians 1:1. Zahozená penalta, vyloučení a vyrovnání Hufa
    Video se připravuje ...

  • Smutný Koubek

    Jeho Viktorka Zlín porazila, přesto nebyl trenér Miroslav Koubek po zápase úplně dobře naladěn. Zaprvé mu na tiskovce scházel redaktor deníku Sport Jonáš Bartoš, který musel vynechat domácí plzeňský zápas přibližně po 320 letech.

    Zadruhé kvůli tomu, že dostal žlutou kartu. Sudí Ondřej Berka jej potrestal za protesty. „Rozhodčí dostali příkaz, aby nás trestali. V televizi jsem použil slovo řezat, za to se omlouvám. Podívejte, nejsem poděs. Já se už zklidnil, přitom dnes to byla moje čtvrtá karta. Jednu respektuju, tam mi ulétlo slůvko, ale ty zbylé dvě byly za podobné věci jako dnes,“ nechápal Koubek.

    Je pravda, že kouč se umí rozjet, ale tentokrát vypadal mnohem klidněji. Nezdálo se, že by musel být trestán. Jednu dobrou zprávu pro něj však máme. Šlo o jeho teprve třetí napomínání, tudíž nebude muset při příštím zápase v Pardubicích na tribunu.

    SESTŘIH: Plzeň – Zlín 3:0. Viktoriáni roli favorita zvládli, dva góly Šulce i parádní trefa Mosquery
    Video se připravuje ...

  • Strach o Huga

    Nebyl to pěkný pohled. V 73. minutě derby severu jablonecký Vakho skóroval, zvýšil na 3:1, ale především Filip Prebsl, stoper Slovanu, který se přimotal do gólové situace, trefil nohama gólmana Huga Jana Bačkovského.

    Reakce byly jednoznačné. Liberečtí hned zjišťovali, co drsně otřesenému gólmanovi je. Jablonečtí se sice radovali, ale po chvíli zaměřili pozornost k brankáři. Na tiskovce po zápase pak bylo na domácím obránci Matěji Chalušovi znát, že se ani neraduje z konečného srovnání skóre, nýbrž myslí na spoluhráče v rukavicích.

    Bačkovský skončil v bezvědomí, měl zapadlý jazyk, CT vyšetření ukázalo těžký otřes mozku. Nic pěkného, ale mladý gólman věří v brzký návrat. Ať to vyjde, Hugo!

    Liberec - Jablonec: Hosté si dvougólový náskok berou ihned zpátky, Slovanu se zranil Bačkovský, 1:3
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9
Články odjinud


Články odjinud