Jonáš Bartoš
8. února 2016 • 19:30

Sparta si zvedla sebevědomí. Nové posily si pojistily sestavu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Spartu šlo proti Žilině teprve o druhou výhru v přípravě, nicméně o nesmírně důležitou. Čtyři branky v síti soupeře se před ligou určitě počítají, mužstvo může jít do ostrých bojů s čistou hlavou. Trenéra Zdeňka Ščasného navíc těší výkony většiny jednotlivců. Velmi dobře se jeví nové posily - Josef Šural i Ondřej Zahustel. Oba v generálce na jaro potvrdili, že patří do základní sestavy.



Zdá se, že Sparta v zimě skutečně kvalitně posílila. Zahustel i Šural rychle zapadli, zejména exliberecký hračička se v generálce se Žilinou předvedl.

Dva góly dal, jeden vymyslel, svůj čas na hřišti odehrál velmi aktivně. Zahustel na pravém beku tolik vidět nebyl, o svých kvalitách trenéra Ščasného ale přesvědčil už v předešlých testovacích kláních.

Skutečnou pravdu samozřejmě ukáže až ostrý start jarních bojů. Nicméně zdá se, že na Letné se dává do kupy velmi silný kolektiv. Trenér Ščasný má na každý post minimálně dvě kvalitní alternativy, od dob fungování trenéra Lavičky výrazně přibyla konkurence.

V přípravě všichni hráči makali na sto procent, na tréninku si nedovolil nikdo nic vypustit. Vždyť o místo se musí bát i takový Lukáš Vácha , dříve asistent kapitána a nedotknutelný člen první jedenáctky. Takřka jistě bude jen na lavičce čekat na svou šanci Petr Jiráček, někdejší reprezentant s bundesligovými zkušenostmi.

Sparta půjde do jara minimálně na papíře hodně silná. Soubor z Letné teď musí dokázat, že velmi dobře vypadající tým dokáže šlapat na hřišti i v ostrých kláních. Cílem bude urvat titul, ke kterému má zatím blíž rival z Plzně.

Ščasný: Mareček, nebo Vácha? Generálka mi zamotala hlavu
Video se připravuje ...

Šural poprvé pálil za Spartu: Gól už jsem opravdu potřeboval
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud