Jonáš Bartoš
15. prosince 2020 • 20:52

Guľova trpělivost se Plzni vyplatila, Beauguel nastartoval smršť

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do utkání vlétl jako nažhavené monstrum, v úvodu uklízel do sítě krásné nabídky od rozjetých křídel Joela Kayamby a Adriela Ba-Louy. Jean-David Beauguel navázal na duel v Jablonci, kde ho trenér Adrian Guľa poprvé od konce září vyslal do základní sestavy. Na Plzeň se po dlouhé době krásně koukalo, všem v klubu po demolici Teplic (7:0) spadl kámen ze srdce. Adrian Guľa a jeho koncept je pro tuto chvíli na západě Čech zachráněn, Viktorii se trpělivost zatím vyplácí.



Beauguel v souboji o útočnou jedničku se Zdeňkem Ondráškem zabodoval a podruhé za sebou vstřelil gól. Aleš Čermák vystřihl hattrick, skvělé představení odehráli křídelníci Adriel Ba Loua a Joel Kayamba.

Perfektní úvod a následné ofenzivní tanečky ostatních borců proti Teplicím znamenají pro plzeňského favorita pořádnou vzpruhu. Trenéru Guľovi, který se po čtyřech bodových ztrátách ocitl na hraně odvolání, vyšly karty a může si pořádně vydechnout.

Nepanikařil a vsadil na stejnou jedenáctku, která odvedla výborný výkon v prvním poločase v Jablonci, ale zápas nesmyslně zazdila po přestávce. Ze slov po úspěšném sedmigólovém představení, které nutně potřeboval, vyplývá, jak je pro něj důležitá důvěra vedení a nejbližších lidí v klubu.

Jedině tak může Guľa pokračovat v práci, která v Plzni není vůbec špatná. Mění klub moderními metodami, o nichž přesvědčil i hráče. Potřebuje, aby se mužstvo prezentovalo takovým stylem, jako při totální rozborce Teplic. Jedině tak dostane další prostor a čas, aby se s týmem pokusil dohnat vzniklou ztrátu a ještě pořádně potrápit oba pražské rivaly.

Plzeň zdaleka nemá vyhráno, nutně potřebuje zvládnout poslední dvě kola před vánočními svátky. A jde o pořádně těžké testy. Výzva na Slovácku a následná bitva doma proti Slavii ještě víc napoví, jestli se západočeský kolektiv vrátí do hry a zapomene na čtyři zpackaná kola, kvůli nimž se propadl a nabral výraznou ztrátu.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Plzeň - Teplice: Totální demolice! Bucha zužitkoval další nedůraz obrany, 7:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Teplice: Limberského pumelici Němeček neudržel v rukavicích, 6:0!
Video se připravuje ...

Plzeň - Teplice: Kalvach nádherně přenesl na Čermáka a ten dokonal hattrick! 5:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud