Karel Häring
5. února 2013 • 15:12

O „Hvězdném muži“ Vydrovi a Hamšíkovi nahánějícím Iniestu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PĚT ZAJÍMAVOSTÍ VÍKENDU – Útočník Matěj Vydra se už počtvrté v řadě prosadil do sestavy kola druhé anglické ligy, v italské lize teď neexistuje tým, kterému by Marek Hamšík nedal gól a kdo má letos nejlepší obranu v Premier League.



Star Man Vydra

„There is a starman waiting in the sky.“ Tak začíná refrén jednoho ze slavných hitů Davida Bowieho. Hvězdným mužem se teď stává i Matěj Vydra. Díky své střelecké formě byl deníkem The Sun v posledních čtyřech utkáních Watfordu, v nichž nastoupil v základu, zvolen Mužem zápasu (rubrika se jmenuje The Sun Star Man). Stejně tak se pokaždé prosadil do ideální sestavy kola druhé nejvyšší soutěže Championship. A když už jsme u těch čtyřek, momentálně mu patří s devatenácti zásahy čtvrté místo mezi střelci.

Prohrávaš na Old Trafford 0:1? Končíš…

Každý tým, který cestuje na stadion Manchesteru United, by měl mít na paměti, že jakmile pustí Rooneyho a spol. do vedení, jeho šance na vítězství se smrskává na absolutní minimum. Od startu Premier League v roce 1992 „Red Devils“ skórovali jako první ve 325 zápasech a přesně 300 z nich vyhráli. Podlehli jen třikrát – Boltonu (1:2) v roce 2001, Chelsea (1:3) o čtyři roky později a Liverpoolu (1:4) v roce 2009. Matematicky vychází, že by k podobnému obratu mělo dojít letos – s výsledkem 1:5…

Hamšík už dal gól všem

Slovenský záložník Marek Hamšík si sobotním gólem proti Catanii zkompletoval svou soukromou sbírku. Sicilský tým byl totiž poslední ze současných účastníků Serie A, proti kterému se střelecky neprosadil.
Hvězda Neapole si ve zmíněném utkání připsala i asistenci, celkově jedenáctou v sezoně. Mezi hráči působícími v pěti nejprestižnějších evropských ligách jich dokázal nasbírat víc jen jediný – Andrés Iniesta z Barcelony.

Nudní, nudní QPR

Před nástupem Arséna Wengera do Arsenalu v polovině 90. let se na anglických stadionech s oblibou zpívávalo „Boring, boring (nudný) Arsenal“. To kvůli defenzivnímu stylu „kanonýrů.“ Teď by se mohl popěvek hodit ke Queens Park Rangers. „Jezdci“ se pod vedením trenéra Harryho Redknappa v uplynulých týdnech zaměřili na obranu natolik, že za posledních 8,5 hodin padly v jejich ligových utkáních jen tři branky. Z předchozích pěti zápasů mají celkové skóre 2:1. To sice dělá v letošním roce z QPR tým s nejlepší obranou, nicméně z posledního místa Premier League jim to zatím nepomohlo.

Hartley a Poole rozveselili Hartlepool

Jeff Stelling je populární moderátor pořadu Soccer Saturday na stanici Sky Sports, kde v živém vysílání provází výsledky všech ligových soutěží v Anglii a ve Skotsku. Jeho oblíbeným klubem je Hartlepool United, který je poslední v League One (3. nejvyšší soutěž). O víkendu měl obrovskou radost, protože tým z jeho rodného města vyhrál na vlastním hřišti poprvé od 1. září. A co bylo nejvtipnější, tři body zajistili týmu střelci Hartley a Poole. Jedinou vadou je, že skórovali v opačném pořadí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud