Květoslav Šimek
22. února 2017 • 15:48

Vítkovický problém? Pořád stejný - hráčům chybí střelecké sebevědomí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě pár kol zpátky bojovali o účast v elitní šestce, ale teď už se hokejisté Vítkovic mnohem víc musí koukat pod sebe. Čtyři kola před koncem základní části jsou devátí a náskok na jedenáctý Zlín mají pětibodový. Posledními prohrami v Plzni (2:6) a se Zlínem (2:4), tedy se svými nejbližšími pronásledovateli, si zbytečně zkomplikovali situaci.



Před sezonou v Ostravě vyhlásili projekt „Nové Vítkovice“. Po změnách v nejvyšších sférách ve vedení klubu, změně způsobu jeho řízení, pracují trenéři Jakub Petr a Pavel Trnka (s přispěním trenéra konzultanta Vladimíra Vůjtka) i na herní proměně týmu. Výsledky jsou vidět, ale stále to zatím jsou jen záblesky. Chybí konstantní fazona, střelecká jistota, útočné sebevědomí.

To je největší problém Vítkovic. Od začátku sezony jsou v počtu nastřílených gólů (2,29 na zápas), v úspěšnosti střelby (7,5%) a ve využívání přesilovek (12,9%) druhé nejhorší po posledních Karlových Varech.

Přestože se do šancí a solidních střeleckých pozic hráči dostat umí. „Když se podíváme na střeleckou mapu, z jakých prostorů střílíme a jaké šance to jsou, tak jsme v top čtyřce. Jenže ty góly nedáme,“ komentoval asistent Pavel Trnka.

Pokud mají Vítkovičtí den a Patrik Bartošák zavře bránu, jsou schopni vyhrát 2:0 na Spartě, 2:0 v Hradci Králové nebo jako na začátku sezony 1:0 po nájezdech v Brně (to byla Kometa ještě v neskutečném laufu). Jenže když mají tabulkově, či chcete-li papírově, slabší rivaly přehrát, mají problém. Nevyjde první přesilovka, nevyužije se pár šancí a suverenita je pryč. Třeba jen na krátký úsek, ale i v něm jsou Ostravané schopni zápas ztratit.

Proto Vítkovice zatím do elitní šestky nepatří. Jdou správným směrem, oproti předešlým sezonám rozhodně klub udělal kus práce. Ale jeho reálné možnosti stále odpovídají osmému až desátému místu. V posledních kolech, by to také měli Ostravané potvrdit. Navzdory zlínskému a olomouckému finiši i tomu, že je čekají zápasy s prvním Libercem a druhým Třincem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud