Květoslav Šimek
16. března 2017 • 22:32

Favorizovaní Oceláři se sami sráží zbytečnými fauly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakkoliv se to z pohledu předváděné hry a vypracovaných šancí může zdát nespravedlivé, čelí třinečtí Oceláři jasnému faktu. Po prvních zápasech čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy prohrávají s Piráty Chomutov 0:2 na zápasy. A z velké části si za to mohou sami.



Šancí a tutovek měli Oceláři v obou duelech na čtyři zápasy. Přesilových her taky. Ve druhém utkání k tomu přidali i hromadu černé práce, poctivě bušili do ledu. Makali. Jenže se také sráželi řadou zbytečných faulů. Podrážení, hákování, vysoká hůl. Hokejky v soubojích nezkrotili. A doplatili na to.

Sami tím nabídli Pirátům prostor k nadechnutí. K chvilkovému vymanění z ocelových kleští. Přesilové hry mají Chomutovští vynikající. Ukazovali to v základní části, ukazují to i v play off. Počínají si v nich zkušeně, dravě, neomylně. Jsou na správných místech, výborně se před bránou orientují.

Jen pro připomenutí - první vítězství (2:0) sebrali díky dvěma zásahům v početní výhodě a ve druhém (4:3 v prodloužení) v ní třemi zásahy otočili skóre z 1:3. To jim dodává energii, sebedůvěru a klid. Plus vynikající brankář Ján Laco.

Oceláři jsou herně lepší. Při hromadě gólových tečí a dorážek mohou žehrat na nepřízeň štěstěny. Ovšem pokud se chtějí do série vrátit a otočit ji, musí k tomu přidat i větší herní disciplínu. A zbytečných faulů se vyvarovat. Bez toho mohou mít znovu po sezoně hodně rychle.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud