Květoslav Šimek
7. dubna 2018 • 19:17

Potlesk pro Veselého s Pavláskem. Náročné výzvy je ale teprve čekají

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté zvládli v Davis Cupu první krok. Zastavili pád ze Světové skupiny a ve 2. kole euro-africké zóny poměrně suverénně v Ostravě přešli přes Izrael (3:1). Za to si zaslouží potlesk, zejména Pavláskovo vítězství nad zkušeným Selou má svoji váhu. Je ale jasné, že daleko náročnější výzvy na mladé Čechy teprve čekají. Týmové i osobní. Izrael totiž na neoblíbené antuce až takovým prubířským kamenem nebyl.



Bez Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka se čeští tenisté budou jen těžko dostávat zpátky do těsnější blízkosti Salátové mísy. To bylo jasné hned, když lídři a tahouni posledních let oznámili, že v Davis Cupu končí. Zůstala po nich obrovská díra. Nicméně Veselý s Pavláskem by ji časem mohli a hlavně MĚLI zaplnit.

Ve svých letech (Veselý má 24, Pavlásek 23) stále patří k mladším hráčům na okruzích. V mládežnických kategoriích společně váleli. Patřili mezi elitu, před sedmi lety spolu vyhráli Galeův pohár. Což je jakási juniorská obdoba Davis Cupu. Potenciál tedy oba mají. Rozhodně větší, než jaký ukazuje jejich aktuální postavení v žebříčku ATP. Veselý je na 65. místě, Pavlásek po zraněních spadl z první stovky (loni v lednu byl 72.) až na příčku číslo 208.

Oba dobře ví, že musí zabrat. Hodně přidat. Kousnout se. První týmové vítězství v Davis Cupu by jim k tomu mohlo pomoct. Nabít je energií. I zkušenější hráči a hráčky totiž v minulosti často mluvili o tom, jak jim úspěchy v Davis Cupu či Fed Cupu pomáhají i v osobní kariéře. Jak rozbíjí psychicky i fyzicky náročný stereotyp turnajů, kde je každý sám za sebe.

Bude to potřeba. Veselý s Pavláskem totiž sami nejlépe ví, že pokud má česká vlajka v Davis Cupu znovu vlát vysoko, musí sami ještě hodně přidat. A že je čeká hromada práce.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud