Květoslav Šimek
24. června 2018 • 19:33

Oslava na zmoklé pláži. Český beachvolejbal už nejsou jen Kiki a Maki

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned tři skvělé zprávy přinesl historicky první ročník turnaje Světové série v beachvolejbalu v Ostravě.



První: Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou jsou měsíc před mistrovstvím Evropy a chvíli před startem olympijské kvalifikace ve skvělé formě. Ve světové konkurenci v Ostravě předváděly špičkový volejbal. Chytrý, účelný i úderný.

Druhá: český plážový volejbal už nejsou jen špičkové ženské týmy. Mezi světovou elitu se poměrně sebevědomě tlačí i bombarďáci Ondřej Perušič a David Schweiner.

Třetí: Ostrava si po fotbalu, hokeji, atletice, tenisu nebo krasobruslení získala slušné jméno i u plážových volejbalistů. Navzdory mizernému počasí a častému dešti to v unikátní oblasti Dolních Vítkovic neskutečně žilo. Podle pořadatelů prošlo turnikety za pět dní dohromady dvacet tisíc fanoušků!

Sportovní poselství čtyřhvězdičkového turnaje Světové série je zřejmé. Na špičkově obsazeném turnaji, nad nímž jsou kvalitou a prestiží už pouze tři pětihvězdičkové turnaje a mistrovství světa, se mezi elitní čtyřku probojovaly hned dva české páry. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou parádní tažení dotáhly až ke zlatu. Podobně výjimečné bylo i vystoupení Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem, které od bronzu sedmkrát dělil jediný míč.

Talentovaný český pár Perušič - Schweiner o sobě dával vědět už v minulé sezoně. V té letošní „Perun a Dave“ ještě přiložili pod kotel. Před Ostravou se do elitní desítky ve Světové sérii probili třikrát, na tříhvězdičkovém turnaji v Turecku brali stříbro. Zlepšují se, zvedají si sebevědomí, získávají respekt rivalů. A český beachvolejbal má po letech s Kiki a Maki další špičkovou dvojici.

I ženy potvrdily sílu. Nejen triumfem Nausch Slukové s Hermannovou. Přestože se tentokrát Kristýně Kolocové s Michalou Kvapilovou nedařilo podle představ, sílu a kvalitu rozhodně mají a ještě ji předvedou. Stejně tak Martina Bonnerová se zkušenou Šárkou Nakládalovou.

Nadcházející mistrovství Evropy v plážovém volejbale (16. až 22. července v nizozemském Haagu) může být z českého pohledu velmi zajímavé. V ženské i mužské kategorii. Stejně tak náročná boj o cestu do olympijského Tokia 2020.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud