Květoslav Šimek
20. ledna 2019 • 22:10

Prezidentský pohár? Plzeň umí rozžhavit výheň i bez Kováře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Kovář zvedl Plzeň (a střelce Milana Gulaše) svým návratem ze zámořské mise o několik stupňů výš. To je nezpochybnitelný fakt. Kreativní centr, v Evropě jeden vůbec z nejlepších, má ze 13 ligových zápasů 14 bodů (5+9). Ovšem pozor. Indiáni ve 37. kole Tipsport extraligy v Třinci ukázali, že pořádnou výheň umí rozdmýchat i bez Kováře. Přesněji řečeno, bez jeho výraznějšího bodového příspěvku.

 



Plzeňští pro sebe na ledě vedoucího týmu soutěže, který sbíral dvanáct zápasů v řadě za sebou doma pouze výhry, urvali divokou přestřelku 6:5 po nájezdech. Přičemž Kovář se tentokrát k bodům vůbec nedostal (0+0, -2). Herně nebyl až tak vidět a poprvé na sebe výrazněji upozornil až v prodloužení, kdy ve třech proti třem připravil společně s Peterem Čerešňákem tutovku pro Milana Gulaše. Jinak jej Oceláři uhlídali. I v přesilovkách.

A právě to je pro vítězný tým svým způsobem dobrá zpráva. Ukázalo se, že i další plzeňské útoky mohou být nebezpečné. Že se umí gólově prosadit. A že ne všechno stojí a padá pouze s výkonem Jana Kováře a Milana Gulaše.

Plzeň je silná, to není nic extra nového. Šéf Martin Straka vede a skládá tým dobře. S vizí, jasně rozdělenými úkoly. Nebojí se do sestavy naroubovat mladé talenty. Trenéři Ladislav Čihák, Jan Hanzlík a Jaroslav Špaček se navíc na hru a výkony umí podívat kritickým pohledem, nebojí se nahlas projevit nespokojenost.

Když se ve finiši základní části mluví o tom, že si to o Prezidentský pohár rozdají Třinec a Liberec, musí se počítat i s Plzní. Ze závětří navíc může jít i za pořádným výsledkem v play off. V přímé konfrontaci v Třinci to jasně ukázala.

Ofenzivně zářila i bez bodového příspěvku Jana Kováře. I bez zraněných opor - kreativního Davida Stacha (5+9), úderného Denise Kindla (10+9) a zkušeného obránce Jakuba Kindla (2+8). Miroslav Indrák (4+3) se ani nevešel do sestavy a čím dál lepší gólman Dominik Frodl (2 nuly v řadě za sebou) tentokrát pauzíroval. Tenhle indiánský oheň může spálit kohokoliv.

SESTŘIH: Třinec - Plzeň 5:6 po nájezdech. Ve Werk aréně padlo 11 gólu
Video se připravuje ...

Třinec - Plzeň: Je rozhodnuto. Ondrej Kratěna uspěl proti Hrubcovi. 5:6 po nájezdech
Video se připravuje ...

Třinec - Plzeň: Domácím se povedlo vyrovnat, trefil se Růžička, 5:5
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud