Ladislav Vízek
10. července 2019 • 17:05

Už aby liga začala! Slavia jede v bombastickým módu, Plzeň mi vyhraje šampáňo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tady, nová ligová sezona je za rohem. Ještě se dvakrát vyspíme a jdeme na to. Na začátek ligy se můžeme těšit víc než jindy: mám pocit, že nejen týmy ze špičky moc dobře posílily. Něco mi říká, že se stupně vítězů budou hodně podobat minulé sezoně. Do společnosti Slavie, Plzně a Sparty nikdo čtvrtý nepřibude, za to skoro ručím. Nakonec to může sklouznout k tomu, že svatá trojice bude hrát o titul a zbytek ligy o padáka. Moc nevěřím budějovickému nováčkovi, který na rozdíl od ostatních týmů nemá zkušenosti s bitvami o záchranu.



Mistrovská Slavia jede v bombastickým módu, což ukázala nedávným nákupem Stancia. Už před týdnem jsem zmiňoval, že mi do Edenu moc nepasuje, ale sešívky ho prostě chtěli, tak ho mají. Dělají všechno pro to, aby se dostali do Ligy mistrů, což je naprosto logický. Pro slávisty to nemá jen sportovní rozměr: můžou dokázat, že si umějí vydělat velký peníze sami, ne jen žít z milionů od štědrých Číňanů. Hodně zásadní bude začátek sezony, i sebepodceňovanější outsideři se budou chtít na Slavii vytáhnout. Pokud ale červenobílí udrží srdcaře Součka i oba africký stopery, na beton zůstanou největším favoritem ligy.

Když přijedu na západ, často slyším: Pane Vízku, vy o Plzni jako jeden z mála píšete tak hezky! Je důvod. Na Viktorce se mi líbí, že i když je trochu pyšnější, dokáže uznat, že jí v minulé sezoně docházel drajv. Nedávno jsem mluvil s plzeňskou legendou Horvim, kterej chválil letní posily, a já s ním souhlasím. Cítím v kostech, že Plzeň bude opravdu dobrá: má pány fotbalisty, dobrého trenéra i zázemí na úrovni. Čekám od ní hodně, včetně kartonu šampáňa. Vsadil jsem se o něj s Rudou Otepkou, moc Plzni nevěří. Já jo, podle mě v pohodě skončí do třetího místa. Klidně bych na to vsadil i hospodu.

A Sparta? Ze všech stran slyšíme, že s trenérem Jílkem najela na nový styl, který už bude úspěšný, ale totéž bylo i před rokem za vlády Pavla Hapala. Pokud sparťani zkraje dvakrát třikrát prohrají, můžou být zpátky tam, kde byli. Na druhou stranu mají zajímavou zálohu a v útoku nováčka Kozáka, na kterýho jsem hodně zvědavej. Klukům z Letné moc nenahrála krátká přestávka, na dohnání Slavie s Plzní to v nové sezoně ještě nemusí stačit. Hodně by jim pomohl podzim v Evropské lize, sebevědomí by se vracelo rychleji.

Trochu se bojím o rozhodčí, po divokém jaru mají co napravovat. Věřím tomu, že náčelník Pepa Chovanec schytal tolik políčků, že bude sudím šlapat po krku. Stihli ale vstřebat všechny změny v pravidlech? Jako chorobnej pesimista se děsím, že se hned v prvním kole něco semele, ale taky se strašně těším. Už aby to začalo!

Soupisky, změny v kádrech a detailní představení všech 16 klubů fotbalové FORTUNA:LIGY najdete ve velkém předligovém speciálu v pátečním Sport Magazínu +PLUS. Na 84 stranách vypráví Václav Jílek o předělávání herního stylu Sparty, nechybí kompletní jízdní řád sezony a další užitečný servis, včetně analýzy aktuálního stavu kandidátů na titul.

Speciální vydání Sport Magazínu ke startu ligové sezony Speciální vydání Sport Magazínu ke startu ligové sezonyFoto Sport

Slavia před sezonou: Pomůže faktor Stanciu k titulu? Redaktoři tipují obhajobu!
Video se připravuje ...

Sparta před sezonou: Konečně reálná naděje. Jílek má ale stále pořádně složitý úkol
Video se připravuje ...

Nová pravidla ve fotbale přehledně: Sedm změn, které přinesou revoluci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud