Ladislav Vízek
27. června 2020 • 15:30

Slavii gratuluju, ale mrzí mě, že šla od obrany. Pořádný snajpr jí chybí

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ LADISLAVA VÍZKA | Nemůžu začít ničím jiným, než gratulací Slavii. V hektickém závěru, který si nachystala tak trochu sama, byla v nervu. Ne, že ne. Viděli jsme lavičku, již jsem nedávno docela dost kritizoval za chování během utkání, jak mohutně slavila gól Ševčíka do plzeňské sítě. Realizák byl pod tlakem. Právě proto si na celé Slavii ohromně cením jedné věci. Když o něco šlo, dokázala se pokaždé zkonsolidovat a udeřit.



Dvojzápas s Plzní potvrdil, že je lepší, že jí titul zcela po právu patří. V médiích se vytvářelo pnutí, že Viktorka už kluky z Edenu dostihla. Slavisté to museli vnímat, neměli to lehké. Nevím, jak moc si to připouštěli, nicméně ukázali, že jsou českými jedničkami. Plzeň dvakrát přehráli, měli vyhrát oba zápasy, to je jasný důkaz jejich tuzemské nadvlády. Ukažte mi člověka, který tipoval jiného mistra? Já o žádném nevím, a to mám okolo sebe hodně kovaných sparťanů.

Přesto mně na Slavii jisté věci vadí. Nebo spíš mrzí. Titul vyhrála od obrany, zadek je dovedl do mistrovského cíle. My v Dukle vyhrávali útokem. Jindra Trpišovský má tři top obránce – Coufala, Bořila a Kúdelu. Všichni patří do nároďáku. Výborně se rozehrává mladičkej Zima, a to jsem ještě zapomněl na démona Hovorku, toho času zraněného.

Co Slavii chybí, je předek, pořádnej špičkovej útočník. Snajpr. Prostě bourák na slovo vzatej. Standa Tecl není špatnej, pracuje, nachomýtne se do šance, ale v zakončení mu chybí větší šikovnost. Góly mu zoufale chybí. Vždyť za celou sezonu dal jen tři… Co s tím? V Jablonci má vedení na očích Matouška, jenže co slýchávám, moc se nezlepšuje, spíš stagnuje. Kdyby měli sešívky bombarďáka vpředu, bylo by to úplně exkluzivní.

Nicolae Stanciu během oslav titulu po výhře nad Plzní
Nicolae Stanciu během oslav titulu po výhře nad Plzní

Júsuf je pro mě záhadou, byl to zajímavej přestup, ale tím to zřejmě skončilo. Nevím, co jeho příchodem Slavia zamýšlela. Pak je tady Musa. Ano, ten góly dává, vypadá mnohem zajímavěji, s Teclíkem měli rozdělené role. V příští sezoně to může být klidně opačně. Už nyní jsem si myslel, že Musa bude chodit do zápasů od začátku. 

Slavia by měla koukat ven. Rozhodující jsou samozřejmě peníze, z tohoto pohledu bude velmi důležité, zda se mužstvu znovu podaří dostat do Ligy mistrů. O Číňanech se říká, jak utahují kohoutky, jak dali vedení na srozuměnou, že si klub musí na sebe vydělat sám. Proto bych Trpišovskému s Nezmarem přál, aby vydělali peníze a koupili útočníka. Na Mbappého s Haalandem to asi stačit nebude, ale za hranicemi sehnat kluka trochu opomíjeného, to by zase takový kumšt být nemusel.

V posledních zápasech se ukázal Stanciu. Fotbalista to je velikej, tvrdil jsem to vždy, ale pokud je ve středu zálohy sám, tak to nikdy nebylo ono. Všimněte si, jakmile k němu naskočí šikula Ševčík, Rumun jde výkonnostně okamžitě nahoru. Hned vypadá jinak.

Slávisté, ještě jednou moc gratuluju.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

iSport podcast: Proč je Trpišovský pragmatičtější? Byla Slavia lepší loni nebo teď?
Video se připravuje ...

Hotovo! Dvacet titulů! Slávisté oslavovali s fanoušky před stadionem
Video se připravuje ...

Důvody, proč je Slavia mistrem: Super defenziva, démon v bráně a hodně střelců
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud