Ladislav Vízek
19. května 2021 • 16:11

O zavřené hospůdce v Plzni. Proti Slavii by ale nemusela dopadnout zle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sbírala tituly, diktovala trendy a udělala si jméno v Evropě. Teď je Plzeň na dně. Aby bylo jasno: jmenování trenéra Michala Bílka a asistenta Pavla Horvátha za mě není špatná volba. Míša je mazák a Horvi ve Štruncových sadech důvěrně zná každý kout. Společně můžou utrápenou Viktorku pozvednout, jenže teď je nahlodaly dvě hloupé a velké porážky.



Naštěstí pro nové kouče liga pomalu končí a po sezoně se v Plzni dá udělat velký třesk, jak trefně hlásal titulek v úterním Sportu. Adolf Šádek je velezkušenej fotbalovej šíbr, ale i on dobře ví, že bude mít složitější džob než dřív. Plzeň ztratila dřívější vliv a navíc si na přestupovém trhu nemůže dovolit to, co bohatá pražská „S“. Kvalitních mladých hráčů v Česku zase tolik není – a když jsou extra talentovaní, jejich cena bude nad plzeňské možnosti. Takže čekám, že na západ budou ve větším chodit borci, kterým třeba skončí smlouva.

Plzeň po sportovně slabších časech potřebuje nakopnout rozpočet, což se dá nejlíp udělat účastí v pohárech. Proto musí udržet nynější páté místo v lize nebo vyhrát zítřejší finále MOL Cupu nad nabušenou Slavií. Mám pocit, že v Plzni pro sukces udělají absolutně všechno. Minimálně už vědí, co nefunguje.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud