Martin Hašek
26. července 2012 • 20:36

Fenomenální Michael Phelps: Muž, který je rybou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ryan Lochte letos řekl, že Michael Phelps přece není žádná ryba, ale taky jenom člověk. Dnešní události v hlavním tiskovém středisku v Olympijském parku v Londýně ale ukázaly, že Phelps je stále minimálně víc než běžným sportovcem.



Plavecká olympiáda začne sobotním královským soubojem Phelps – Lochte na dlouhé polohovce. Na čtvrteční odpolední tiskovce ale ti dva nemluvili jako rovný s rovným.

Phelps nejdřív předstoupil před novináře sám, jen se svým koučem Bobem Bowmanem, a na úvod si rozpustile natáčel novináře na svůj chytrý telefon. Pak začal odpovídat tváří v tvář několika stovkám novinářů, mezi kterými byl i rychlobruslař Apolo Ohno, který v Londýně pracuje pro NBC.

Lochte si na svou židli sedl až poté jako jeden ze šestičlenné skupiny zbývajících amerických hvězd a dalších trenérů. A hrocení atmosféry před vzájemným bojem s Phelpsem, se úzkostlivě bránil.

„Já ve skutečnosti nebudu plavat, abych porazil Michaela. Je to jen jedna osoba. Budu dělat, co normálně, závodit proti všem,“ říkal Lochte.

Byl to Lochte, kdo ovládl loňské mistrovství světa a Phelpse si podal i na letošní olympijské kvalifikaci. Jejich sobotní souboj v polohovém závodě na 400 metrů možná hned na začátku rozhodne, který z nich bude hrdinou plavecké olympiády.

Lochte se dnes tvářil, jako by mu takové zjednodušování vadilo. Seděl vedle šampionek Natalie Coughlin, Missy Franklin a Rebeky Soni. Žádný z téhle skvělé sestavy toho ale nevyhrál tolik, aby mohl před zaplněným novinářským sálem sedět sám.

Už v sobotu se ale poměry můžou začít měnit. Phelps, který se chce v Londýně loučit s olympijskou kariérou, je nakonec taky člověk. Ukázal to i na konec tiskovky. Už odcházel, ale pak se s plachým úsměvem musel vrátit. Na židli si zapomněl svůj chytrý telefon.

Existuje ale druhá varianta: Phelps v sobotu Lochtemu dokáže, že je ryba.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud