Michal Koštuřík
30. října 2019 • 21:40

Slavia vypadala jako Opava. Náhradníci svou šanci zazdili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pravda se dnes v osmifinále MOL Cupu odkopala. A není pro Slavii zrovna přívětivá. Potvrdilo se, že její kádr není bezedný. V souboji s Baníkem, napěchovaným emocemi i kvalitou, vyšlo najevo, že nemálo borců je v tuhle chvíli pro mistra nenahraditelných. Tak to prostě je. Nafouknout početně mužstvo ještě neznamená, že bude plné první jakosti. Docílit tohoto stavu v českých (čínských) podmínkách ani nejde. Pětadvacet špičkových fotbalistů evropské úrovně nikdo neuživí. Ani Slavia.



Takže…Když si dá několik borců ze základu oraz, anebo je vyřadí zdravotní trable, může z toho vzejít herní paskvil jako na Baníku. Kdybyste neměli v hlavě, že sledujete mistra, lídra ligy a hrdého účastníka Ligy mistrů, klidně byste ho mohli dnes v podvečer zaměnit za Opavu nebo Příbram.

Souček, Olayinka, Hovorka, Stanciu. Jo, tihle všichni chyběli. A dva borci snad ještě víc. Vladimír Coufal a Jan Bořil. Reprezentanti, buldoci v každém souboji, vytrvalci oběma směry. Jejich alternace jsou na tuzemskou scénu nadstandardní, ovšem nikoliv dostatečné. Když nemají Tomáš Holeš s Jaroslavem Zeleným pravidelný zápasový rytmus, nelze od nich čekat podobné spektákly jako od jedniček na pozicích krajních beků.

Totéž platí pro Jakuba Horu s Lukášem Provodem, kteří svoji šanci proti Baníku promarnili. Neukázali nic, čím by zvýšili své ambice na častější využití.

Trenér Jindřich Trpišovský nemusí mít těžší hlavu, než má. Základní jedenáctka je víceméně daná, zpět se do ní tlačí jen uzdravený záložník Ibrahim Traoré. Ten jediný na Součkově místě v pohárovém testu uspěl.

Už v sobotu čeká „sešívané“ proti Baníku odveta. V lize, doma, v plné palbě. Uvidíme jinou Slavii? Nepochybuju o tom. Pohárový direkt zase vrátí šampiona do pozoru. 

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud