Miroslav Horák
26. března 2019 • 17:15

Trestat fanoušky, to jde hokejovým šéfům náramně. A co oni?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tady už si nezapískáte, vy čůrácii! Ty hajzle zkorumpovanej! Ne, to není čerstvý výběr sprostých hlášek z tribun extraligových stadionů. To jsou prosím pěkně výrazy nejvýše postavených mužů českého hokeje. První výstřik je z prosince a náleží Petru Břízovi, druhý čerstvě Aleši Pavlíkovi po vyřazení Vítkovic Třincem po nesmírném dramatu 0:4 na zápasy. Adresáty jsou pokaždé muži v pruhovaném.



První je viceprezidentem svazu, zodpovídajícím za mezinárodní vztahy, s ambicemi vstoupit mezi šéfy na půdu IIHF, druhý je taktéž viceprezidentem svazu, navrch předsedou představenstva Asociace profesionálních klubů. Velké šajby, po Tomáši Královi největší v celém hokejovém hnutí. Bříza je navíc vlastníkem Sparty, Pavlík to samé u Vítkovic, de facto hokejový kápo severní Moravy.

Mají moc, což obvykle přináší pocit jisté nadřazenosti. Nejspíš i tento vjem byl pohonem nového skandálu, tvrdého porušení pravidel: vtrhnutí na zapovězené území šatny sudích, kde jim je pak drsně, bez skrupulí naloženo, chcete-li vyhrožováno.

Těším se na moment, až z extraligového velínu vyleze další nápad, jak umravňovat projevy fanoušků vůči rozhodčím či soupeři. Na místě je těmto snahám se nahlas vysmát a rozvinout transparent napříč všemi arénami: Začněte u sebe, pánové!

Titíž lidé, co vymýšlejí a schvalují pokuty klubům a podmínečná uzavírání tribun a stadionů, „přelézají zábrany“, aby si schladili žáhu na někom, kdo podle nich může za slabá představení jejich týmů. Je to vrchol alibismu, naprosto bizarní počínání.

Jakmile je třeba vystrnadit z médií názory hráčů, jakým je například Radek Duda, pánové z APK se pěkně soudružsky semknou a nechají spustit zátaras. Jasně, je to přece čítankové poškozování dobrého jména extraligy, nenecháme si kazit produkt!

Když po letech velké kritiky disciplinární komise její nová figura Viktor Ujčík vrátí této instituci respekt a kredit, šmahem ji kopneme do zadku, jen proto, aby si známý hráč mohl zahrát play off hned od začátku.

Být na místě šéfa komise rozhodčích Vladimíra Šindlera, po dalším šíleném manažerském ataku se postavím na zadní a hokejovým bossům povím jasně a přímo:

Pánové, tohle byla poslední kapka. Pískejte si to sami, kokoti!

Ano, kokoti. A proč ne? Být vulgární je naprosto na místě. Tohle je slovník, kterému tam nahoře dobře rozumí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud