Ondřej Kuchař
9. května 2019 • 19:07

Jak trenéři nároďáku vyřeší gólmanský rébus? Domů asi pojede Kovář

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V příštích dnech by se měl k národnímu týmu v Bratislavě připojit Pavel Francouz. V družině kouče Miloše Říhy tak bude čtvrtým gólmanem. „Rozhodneme se, kdo pojede domů,“ řekl trenér po čtvrtečním tréninku. Myslím, že je více než pravděpodobné, že brankářský přetlak odnese Jakub Kovář.



Popravdě mě trochu zaskočilo, když trenéři i s generálním manažerem Petrem Nedvědem zcela resolutně prohlásili, že pokud Francouzovi skončí klubová sezona, budou mít eminentní zájem, aby na Slovensko přijel.

Ne snad, že by na to gólman, který aktuální sezonu odchytal na farmě Colorada v AHL, neměl. Chraň pánbůh. Spíše mě to překvapilo z pohledu nedůvěry v tandem Patrik Bartošák – Jakub Kovář . Oba v přípravě prokázali kvalitu. Pravda, Kovářovi se vedlo o kapku hůř, přesto mu máloco můžete vyčítat. V KHL ukazuje stabilní kvalitu roky. Letos například odchytal 50 zápasů s průměrem 1,78 gólu na utkání a úspěšností 93,9 procent. Klobouček.

V Bratislavě se s ním počítalo jako s brankářem číslo jedna až dva. Očekávalo se, že se s Bartošákem ve skupině prostřídá a podle výkonnosti se pak vykrystalizuje opora pro zápas(y) play off.

Momentka z posledního tréninku českého týmu před startem MS na Slovensku
Momentka z posledního tréninku českého týmu před startem MS na Slovensku

Příjezdem Francouze to ale podle mě skončí tak, že Kovář dostane černého Petra a pojede domů. Určenou trojkou bude Šimon Hrubec, Kovář určitě nebude chtít namísto „slíbené“ pozice vysedávat na tribuně, na utkání koukat zpod kšiltovky, a v trénincích do sebe nechal pálit puky. To těžko.

Říha mu potřese rukou a gólman Jekatěrinburgu odfrčí na zaslouženou dovolenou. Nic nekorektního, tak to bohužel na mistrovství světa občas chodí. Ubyl by tak další člen avizovaného evropského jádra. Upřímně si ale říkám… Že by byl Francouz natolik exkluzivní posilou, kvůli které pošlu domů frajera, který je v přípravě na šampionát už téměř šest týdnů, je s týmem v Bratislavě a doteď se s ním počítalo do elitního dua? Nevím, nevím.

Ale budiž, trenéři se tak rozhodli. Příště bych však také pochopil Kubu Kováře, který už by se třeba mohl z pozvánky do reprezentace omluvit a s díky odmítnout.

HOKEJOVÝ INSIDER přímo z Bratislavy: Poradí si Říhovi svěřenci se Švédskem? Přivezou medaili?
Video se připravuje ...

Říha je zpátky v Bratislavě. Tady mě lidé uznávají, říká kouč. Promluvil i o zápase se Švédskem
Video se připravuje ...

SE SIMONOU na MS: Bartošák s Hrubcem ukázali, jak bydlí. S kým jsou na pokoji?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud