Ondřej Kuchař
9. května 2019 • 13:11

Národní tým má posílit Francouz! Pro Faksu už mám letenku, řekl Nedvěd

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Hlavní kouč národního týmu vyhlíží na mistrovství světa další posily. Z Dallasu počítá s útočníkem Radkem Faksou, z Colorada pak s gólmanem Pavlem Francouzem. „Přijedou, jen nevím, kdy přesně to bude. Přijedou ale stoprocentně,“ říká Miloš Říha. Opatrnější byl ve svých vyjádřeních reprezentační manažer Petr Nedvěd. „Oba musí projít lékařskou prohlídkou, nechci předbíhat.“



Ani jeden z nich ještě neprošel výstupní prohlídkou v klubu, trenér Miloš Říha však s příjezdem Radka Faksy a Pavla Francouze počítá. „Radek skončil, jsme v kontaktu. Měl by dnes projít prohlídkou a nasednout do nejbližšího letadla, ten samý případ je i Pavel.“ Přijedou tedy na 100 procent? „Já vím, že ano, jen nevím, kdy přesně to bude. Přijedou ale stoprocentně,“ pravil Říha.

Manažer národního týmu Petr Nedvěd přiznal, že pro Faksu má již zarezervovanou letenku. Potvrdit ale zatím cokoli odmítl. „Oba ještě musí projít lékařskou prohlídkou, coaches a manažerskými meetingy. Po dvou kolech Stanley Cupu má Radek logicky nějaká menší zranění. Uvidíme, jak to bude probíhat. Je to s daleko větším otazníkem než u Francíka,“ popsal situaci reprezentační GM.

Francouz by tým doplnil jako čtvrtý gólman. Kdo ze stávající brankářské trojice by dostal černého Petra a odcestoval by domů, by se mělo rozhodnout ještě během dneška. Na soupisku pro duel se Švédy prý Říha zapíše dva gólmany, sedm obránců a jedenáct útočníků.

Faksa by byl středním útočníkem, na jejichž nedostatek si trenéři stěžovali. „Bavíme se o roli pro něj, nemá cenu předbíhat. V pátek ho určitě nebudeme mít. Šance je, ale malá, že by mohl nastoupit v sobotu. Dávám tomu ale tak dvacet procent. Určitě by se měl připojit nejpozději v neděli k mužstvu, když to dobře dopadne,“ doplnil Nedvěd.

Kdo zůstane mimo sestavu, zatím kouč Říha neprozradil. „To nemůžu říct. A nechci. Připravují se všichni, zase je to zbytečně nervózní a já to řeknu až zítra na poradě. Ani tahle sestava, kdy jsme zkoušeli určitou variantu, není finální. Myslím, že to nefunguje, takže to vrátíme zpátky a odehrajeme to ve třech lajnách. Ve čtvrté budeme improvizovat a počkáme si, až přijede centr a složíme to jinak. Zase je to pro nás taková novinka.“

MS 2019: Češi chtějí medaili. Překvapí nováček z Británie?
Video se připravuje ...

Říha je zpátky v Bratislavě. Tady mě lidé uznávají, říká kouč. Promluvil i o zápase se Švédskem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud