Ondřej Kuchař
5. srpna 2020 • 11:45

Kola se roztáčí. Snad ne jen na chvíli. Taky hokej musí s virem bojovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Startovní světla zhasla. Začalo zahřívací kolo. Hokej v tuzemském nejvyšším patře se znovu rozjíždí. Diváci, hráči i trenéři mluvili o tom, jak moc jim ledová hra chyběla. Osobně jsem se už taky nemohl dočkat té rychlosti, emocí a typického odéru v hale. O to víc se bojím, aby to všechno zase nějaké nařízení shora nesebralo.



Je skvělé, že se příprava rozběhla. Navíc pod záštitou ligového partnera a v pohárové formě, kdy se „o něco“ hraje. Pokud si odmyslíme prapodivný název, má Generali Česká Cup určitě smysl. Stačí však málo, aby se celá paráda zase stopla a hokej skončil na další týdny u ledu.

V týmech se plošně testují hokejisté. Správně. V některých klubech našly výsledky koronavirem nakažené hráče. Někde třeba jen jednoho jediného. Zbytek testováním prošel, stejně však musel do dvoutýdenní karantény. Dává to logiku? Těžko. S pozitivním (třeba odlišovat od nemocného) se zachází velmi podobně jako s negativně prověřeným jedincem.

Rouška teď bude patřit k důležitým věcem, které si hokejoví fanoušci budou brát s sebou na stadion
Rouška teď bude patřit k důležitým věcem, které si hokejoví fanoušci budou brát s sebou na stadion

Podívejte se do Severní Ameriky. COVID-19 tam dál řádí s brutální intenzitou, NHL ale své play off stejně rozehrála. A fanoušci, kteří po celém světě hltají zápasy u svých televizních přijímačů, jsou nadšení.

V Kanadě zavedlo ligové vedení přísná opatření, která všichni dodržují. Přeji si, aby se hokejová kola točila dál. Ve světě i u nás. Virus jen tak nezmizí, nesmíme ale stát na místě, musíme se naučit s ním žít. Alespoň na blízkou dobu.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud